KrásaMóda

Módní tipy pro seniorky: Jak na vrstvení oděvů do proměnlivého počasí

Módní tipy pro seniorky: Jak na vrstvení oděvů do proměnlivého počasí

Móda a styl neznají věkovou hranici, a to platí i pro seniorky. Když se jedná o oblékání do proměnlivého počasí, vrstvení je klíčem k pohodlí a funkčnosti. Jak na to? Čtěte dále, v tomto článku přinášíme několik módních tipů pro seniorky, jak si na podzim užít různé vrstvy oblečení a zároveň vypadat stylově.

Základní vrstva na tělo – vsaďte na přírodní materiály 

Vaše první vrstva, kterou přijde na tělo, by měla být pohodlná a vhodná pro regulaci teploty. Kvalitní bavlněné tričko nebo termo-podprsenka mohou být skvělými základy. Vyberte barvy, které vám lichotí a jsou snadno kombinovatelné s ostatním oblečením.

  • TIP: Chcete-li vytvořit hezké křivky, například pod upnutější oblečení do společnosti, pak vsaďte na přiléhavé spodní prádlo nebo přímo stahovací prádlo. Nejenže vykouzlí hezkou siluetu, ale také vás více zahřeje.
assorted-color clothes
Šatník pro seniorky musí být pestrý

Střední vrstva aneb buďte v teple

Střední vrstva slouží k izolaci a udržení tepla. Zvolte, co máte ráda – vhodné jsou svetry, mikiny nebo lehké bundy. Kardigany jsou také skvělou volbou, protože se snadno svlékají ve chvílích, kdy to počasí dovolí. Mějte v šatníku různé druhy svetrů a mikin s různými texturami a barvami, abyste mohla vytvářet různé styly.

  • Pod bundu či kabát si můžete obléct také sáčko. Vsaďte na různé barvy a vybavte si šatník nejen klasickým černým sakem, ale také bílým nebo béžovým.

Svrchní vrstva v podobě kabátu, bundy nebo trenčkotu

Vnější svrchní vrstva má za úkol chránit před povětrnostními podmínkami, jako je déšť nebo vítr. Kvalitní trenčkot nebo bunda by měla být součástí vašeho šatníku. Sledujte aktuální módní trendy a vyberte si vnější vrstvu, která vám nejen poskytne ochranu, ale zároveň bude stylová.

smiling woman
Kabát je pro seniorku nezbytnou výbavou

Doplňky pro seniorky, které zahřejí

Doplňky mohou hrát klíčovou roli při vrstvení oblečení. Šály a šátky jsou nejen stylovými kousky, ale také vám dodají potřebnou tepelnou izolaci. Dbejte na kvalitní rukavice a klobouky, které vás ochrání před chladem.

Do proměnlivého počasí vsaďte na kvalitní obuv

Důležitým prvkem pro pohodlí v proměnlivém počasí je také kvalitní pohodlná obuv. Volte boty, které jsou vhodné pro dané podmínky. Vycházková obuv nebo boty s nízkými podpatky mohou být skvělou volbou pro každodenní nošení či na vycházky po městě. 

  • Ponožky a punčochy: Vhodně zvolené ponožky nebo punčochy se v proměnlivém počasí budou hodit. 
boty pro seniorku
Vhodná obuv pro seniorky do proměnlivého počasí