KrásaMóda

Co nosit podle posledních trendů? Poradíme 4 tipy

Móda je jedním z neustále se měnících světů, který nás všechny obklopuje. Každý rok přicházejí nové trendy a styl, což může být na jednu stranu vzrušující, ale na druhou stranu náročné s nimi udržet krok. Jak tedy zůstat v trendu a nosit nejnovější módní vlnu? V tomto článku vám představíme čtyři užitečné tipy, které vám pomohou zůstat trendy v každém věku.

Sledujte módní časopisy a sociální média, ať vám nic neuteče

Jedním z nejlepších způsobů, jak zůstat v obraze s nejnovějšími trendy, je pravidelně sledovat módní časopisy a sociální média. V nich můžete získat inspiraci od módních influencerů, designérů a celebrit. 

Jaké módní kanály sledovat?

Módní blogy, Instagram, Pinterest a YouTube kanály vám umožní vidět, co je aktuální a co je „in“. Vsaďte také na módní časopisy Vogue, Elle, GQ, InStyle nebo e-shopové stránky obchodů Zara, H&M nebo ASOS. Mějte však na paměti, že nemusíte bezhlavě kopírovat vše, co vidíte. Vyberte si trendy, které se vám líbí a hodí se k vašemu osobnímu stylu.

Inspiraci najdete v časopise Vogue
Inspiraci najdete v časopise Vogue

Stavte se na fashion week a načerpejte další inspiraci

Víte, co je  to fashion Week? Módní týdny v New Yorku, Paříži, Londýně a Miláně jsou velkými událostmi, na kterých se představují nové kolekce od renomovaných designérů. Sledování těchto událostí na internetu vám umožní získat náhled na příští sezónní trendy.

Zavítejte na fashion week
Zavítejte na fashion week

Investujte do základních kousků a sestavte si capsul šatník

Základní kousky jsou klíčem k tomu, jak nosit trendy. Mějte v šatníku kvalitní a časově odolné kousky, jako jsou jednoduché džíny, bílá košile a klasické černé sako. Tyto kusy vám umožní snadno začlenit aktuální trendy do vašeho vzhledu. Například, pokud je letní maxi sukně aktuální trend, můžete ji kombinovat s bílou košilí a kvalitními sandály. Tímto způsobem se budete cítit vždy stylově, ať už jste na nákupy nebo na večeři.

Experimentujte s různými styly a sestavte si vždy autentický outfit

Při následování aktuálních trendů byste neměla zapomínat na to nejdůležitější pravidlo: být sama sebou. I když se snažíte držet krok s nejnovějšími módními trendy, nezapomeňte na svůj vlastní osobní styl. Experimentujte a hrajte si s různými kombinacemi tak, abyste se cítila vždy pohodlně a sebevědomě. Trendy jsou výzvou, kterou můžete přijmout, ale nikdy by neměly definovat, kdo jste.

Jak být stylový a trendy v seniorním věku?

I jako seniorka můžete být stylová a držet krok s módními trendy. Jak? To vám prozradíme v odrážkách níže.

  • Dlouhé tuniky: Dlouhé tuniky jsou pohodlné a vhodné pro běžné denní nošení.
  • Elegantní kalhoty: Zvolte si dobře padnoucí kalhoty ve střihu, který vám lichotí. Kalhoty mohou být klasického střihu.
  • Klasický kabát: Kvalitní klasický kabát, například plášť nebo trenčkot, dodá vašemu vzhledu eleganci a je vhodný pro různé příležitosti.
  • Košile: Bílá nebo pastelová košile může být vždy elegantní a snadno kombinovatelná s různými doplňky.
  • Šaty: Mějte v šatníku několik pohodlných šatů pro různé příležitosti. Midi nebo maxi šaty jsou obvykle vhodné a moderní.
I jako seniorka můžete být trendy
I jako seniorka můžete být trendy