Krása a módaVlasy

Střihy pro prořídlé vlasy: Udělejte dojem

Střihy pro prořídlé vlasy: Udělejte dojem

Jemné a řídké vlasy bývají pro dámy často výzvou především v případě, že je potřeba je vhodně upravit pro zvláštní příležitosti. Ani každodenní péče však v tomto případě není jednoduchá, jelikož vizuálně neposkytují dojem dostatečného objemu (a to i v případě, že jsou pouze jemné a početně jich máte dostatek). Zatímco v minulosti se ženy s velmi jemnými nebo řídkými vlasy uchylovaly především k velmi jednoduchým hladkým účesům, v dnešní době je možné dosáhnout relativně dobrých výsledků správným střihem a stylingem Jak to tedy udělat, aby řídké vlasy vypadaly dobře a stylově?

Účesy pro řídké vlasy

Účesů určených pro řídké vlasy existuje dnes celá řada a umožňují dosáhnout poměrně zajímavé výsledky zejména s ohledem na vizuální zvětšování objemu. Většina žen sází na různé varianty krátkých sestřihů, které doplňují například prodlouženou ofinou a vhodným probarveným. Chcete-li účesu dodat objem vizuálně, je potřeba je určitým způsobem vrstvit. To se provádí především střihem a následně pak vhodným melírem, ideálně s výrazným kontrastem a přechodem.

Zkuste moderní sestřih

Nejjednodušší způsob, jak se vypořádat s řídkými vlasy, je vytvořit krátký stylový účes, ideálně s podholením nebo velmi krátkými vlasy po stranách (pokud to odpovídá tvaru vašeho obličeje. Jedním z takových účesů je full (neboli plný) pixie, který soustředí delší vlasy na vršku hlavy a často se kombinuje s delší ofinou. Pokud vám ofina nesluší, můžete vyzkoušet účes garcon, který rovněž soustředí vlasy spíše v horní části a zachovává všechny v krátké délce. Jak u pixie tak u účesu garcon je dobré se vždy zaměřit na správný styling, který vám pomůže opět objem opticky zvětšit.

Nemusíte mít vždy krátké

Máte-li raději delší účes, nemusíte si kvůli řídkým vlasům zoufat. Ideální je ovšem volit takový, který se řadí spíše dom kategorie vlasů polodlouhých, tedy mikádo nebo bob. Velmi dobře vypadá účes označovaný jako kaskáda právě v této délce, který vytváří objemnější texturu, jíž můžete podpořit výběrem vhodného melíru. U řídkých vlasů je vždy lepší orientovat se na přirozenější a světlejší barvu, jelikož tmavé barvy bývají výrazně kontrastní k pokožce hlavy, proto je lepší spíše blond nebo hnědé či medové odstíny.