Vlasy

Sombre vlasy: 6 hlavních rozdílů, díky nimž se liší od ombre

Sombre vlasy: 6 hlavních rozdílů, díky nimž se liší od ombre

Ve světě účesů a barvení se trendy střídají, ale některé klasické trendy odolávají zkoušce časem a nepřestávají nás okouzlovat. Sombre, evoluce stále populárnějšího trendu ombre, vzala vlasovou módní scénu útokem, a to z vynikajících důvodů.

Sombre vlasy – kde se vzaly

Sombre, odvozené od slov „soft“ a „ombre“, což znamená „jemně stínovaný“, se vyznačuje tím, že nabízí jemnější a decentnější přístup k barevným přechodům. Tato stylingová technika si pohrává s tmavšími a světlejšími odstíny, což z ní činí univerzální volbu pro vlasy všech barev a délek.

Rozdíl mezi ombre a sombre


SombreOmbre
Význam„Sombre“ znamená „jemně natónované.“„Ombre“ znamená „stínování“ nebo „křivka.“
Barevné přechodyMaximálně tři jemné odstíny.Až šest různých odstínů mezi kořeny a konci.
Intenzita přechodůPřechody mezi odstíny jsou jemné a nenápadné.Přechody mezi odstíny mohou být výraznější.
PřirozenostVypadá velmi přirozeně a harmonicky souzní s přirozenými vlasy.Rozdíl mezi přirozenou barvou vlasů a obarvenými vlasy bývá výraznější.
UniverzálnostIdeální pro všechny typy vlasů.Vhodné pro všechny typy vlasů, ale u krátkých vlasů mohou být přechody náročnější.
Krátce řečenoVlasy působí přirozeně a zlehka zesvětlené.Vlasy mají výraznější rozdíl mezi kořeny a konci.

Sombre vlasy – výhody

Díky jemnějším barevným přechodům a méně výrazným rozdílům v odstínech vyzařují sombre účesy přirozený půvab. Méně připomínají barvené vlasy a více ladí s přirozenou barvou vlasů, takže jsou ideální pro ty, kteří dávají přednost jemnějšímu přístupu k barvení své koruny krásy.

  • Univerzálnost pro všechny typy vlasů: Ať už máte dlouhé, krátké, kudrnaté nebo rovné vlasy, barva sombre dokáže kouzlit s jakýmkoli typem.
  • Zvýraznění krátkých účesů: Pro ty, kteří mají krátké účesy, je barva sombre jako stvořená. Jemné barevné přechody mohou krátkým vlasům dodat hloubku, objem a texturu a proměnit tak jednoduchý střih v módní a stylové mistrovské dílo.