Krása a módaVlasy

Platinová balayage: co to je a kdo si ji v roce 2024 může dovolit?

Platinová balayage: co to je a kdo si ji v roce 2024 může dovolit?

Balayage je kadeřnická metoda podobná melírování. Při melírování jsou ovšem zesvětlovány jasně definované prameny, kvůli čemuž vznikají na hlavě proužky. Balayage oproti tomu působí daleko přirozenějším dojmem. Kadeřnice nezesvětlují vybrané pramínky vlasů od kořínků až ke konečků, ale pomocí speciálního štětce nanáší barvu na silnější prameny. Nezačíná přímo u hlavy a používá pohyb, který se podobá zametání. I platinová balayage pak může působit velmi přirozeně.

Komu nesluší platinová balayage

Jako při každém výběru barvy vlasů, postupujte také v tomto případě podle vašeho barevného typu. Platinová balayage sice může působit přirozeným dojmem, nikoli však na těch, k nimž se platinová blond nehodí. Naprosto nevhodná je platinový barevný odstín pro teplé typy. Pokud jste tedy jaro nebo podzim, raději zvolte jiný blond odstín. Jelikož totiž jaro i podzim patří k teplým barevným typům, chladná platinová by na nich působila jako paruka.

Létu a zimě zdar!

Je váš barevný typ léto? Podobáte se herečkám Reese Witherspoon či Kirsten Dunst? Jsou vaše oči modré či zelené, vaše pleť světlá a stejně tak i vlasy? Pak jste nejspíš světlý letní barevný typ, a proto pro vás bude platinová balayage jako dělaná. Tento styl úpravy vlasů však mohou bez obav zvolit všechny letní barevné typy.

A totéž platí také o zimě. Především pro tmavou a pravou zimu nebude platinová balayage žádným riskem ale spíše sázkou na jistotu. Pokud se však skutečně chcete spolehnout na perfektní výsledek, nesnažte se šetřit na kadeřníkovi. Doma si hezkou balayage neuděláte určitě a i u profesionálních salonů je vhodné ptát se na reference, jelikož ne každá kadeřnice je schopná touto technikou pracovat.