Krása a módaMódaVlasy

Účesy po 60: Co dnes doporučují kadeřnice?

Účesy po 60: Co dnes doporučují kadeřnice?

Starší dámy by si měly nechat na svých vlasech obzvláště záležet. Nevhodně zvolený účes jim totiž může zbytečně přidat roky. V ideálním případě by měly ženy 60+ zvolit sestřih, který jim zvýrazní lícní kosti, skryje jemné vrásky a je trendy. Jaký účes to je?

Účesy s omlazujícím efektem

Co od účesu očekáváte? Pravděpodobně hlavně to, aby vám slušel, činil vás mladší a snadno se udržoval. Určitě se v něm také chcete cítit dobře. Tady je pár tipů na účesy, které by toto všechno mohly splňovat. Starším dámám je doporučují přímo kadeřnice.

Nesmrtelné pixie

Účes s názvem pixie proslavila Audrey Hepburn nebo Twiggy a moderní je stále. Nejlépe uděláte, pokud zvolíte „rozvernou“ verzi pixie a necháte bokem trčet pár pramínků. Trápí vás malý objem vlasů? I v tomto případě je pro vás střih pixie vhodný.

Mikádo po bradu

Krátké mikádo po bradu dokáže vlasům vdechnout nový život. Je elegantní a šik, navíc zdůrazní rysy obličeje, prodlouží krk a vypadá velice žensky.

Barva vlasů, která omladí

Dopřejte svým vlasům svěží a teplé barvy. Vhodné jsou například měděné tóny nebo teplé hnědé odstíny. Pro světlé vlasy se hodí zlaté a medové odstíny. Obecně platí, že s přibývajícím věkem se vyplatí volit světlejší barvy. Na černou rovnou zapomeňte, zbytečně by vám přidala roky.

Nevhodné střihy vlasů

Mezi nevhodné střihy vlasů pro straší dámy patří příliš krátké střihy, které zdůrazňují vrásky. Hodně problematická je i ofina, která zbytečně upozorňuje na oblast kolem očí, která bývá v pozdějším věku rovněž plná vrásek.

Pro ženy nad 60 let se nehodí ani dlouhé vlasy, a to především z toho důvodu, že s přibývajícím věkem vlasy ztrácejí na objemu. Mezi nevhodné barvy vlasů se pak řadí platinová blond. Ta totiž ve výsledku (a v kombinaci s vráskami) působí spíše jako šedá nebo bílá.