Horoskopy

Pěšinka ve vlasech: jak si vytvořit 2 trendy účesy roku 2024

Pěšinka ve vlasech: jak si vytvořit 2 trendy účesy roku 2024

Chcete mít během okamžiku upravené vlasy a podle posledních trendů? Stačí upravit pěšinku ve vlasech. Pěšinka je nejvariabilnější účes, který sluší každé ženě. Pokud nechcete nijak zásadně měnit délku nebo barvu vlasů, ale přeci jen po změně toužíte, pěšinka je ta nejlepší volba. Dokáže zjemnit i podtrhnout rysy obličeje podle toho, jak si ji učešete.

Přinášíme vám 2 nejstylovější účesy s pěšinkou ve vlasech letošního roku. Jaký z nich si vyberete?

Pěšinka uprostřed

Takto učesaná pěšinka vám pomůže opticky zúžit rysy tváře a zvýrazní vaše lícní kosti. Sluší také ženám s oválným tvarem obličeje. Můžete ji učesat s rovnými, ale i navlněnými vlasy. Je to trend, který z módy jen tak nevyjde.

Můžete ji uhladit a zároveň i zafixovat pomocí gelu na vlasy. Takto nastolované vlasy poté jednoduše dejte za uši a vytvořte tak dramatický look s výraznějším kouřovým líčením.

Pěšinka na straně

Pěšinka se dá učesat i na boku hlavy, podle toho který preferujete. Můžete ji směřovat klidně více šikmo. Vytvoříte tak hravou asymetrii a objem zároveň, které zjemní vaše rysy ve tváři. Tento efekt ještě podpoříte, když si vlasy upravíte do volně padajících vln. Přitáhnete tak pozornost k vašim očím a rtům. Proto je ideální doplnit takový účes lehkým líčením spolu s výraznějšími linkami nebo červenou rtěnkou.

Pokud však máte velmi rovné vlasy nebo mikádo, je lepší nesměřovat pěšinku příliš dolů. Zbytečně by mohla přidávat a zvýrazňovat vrásky.

Závěr

Obě tyto varianty pěšinky ve vlasech můžete střídat. Každý den budete vypadat jinak, aniž byste musely ke kadeřnici. K vytvoření pěšinky ve vlasech můžete využít veškeré dostupné vybavení pro tupírování vlasů, pro vytvoření vln nebo naopak pro narovnání. Důležitá je volba správných vlasových přípravků při mytí a fixaci.