Krása a módaVlasy

Mikado: vlny a krátký sestřih jako trend roku 2024

Mikado: vlny a krátký sestřih jako trend roku 2024

Vlnité mikádo je bezesporu jedním z nejvíc módních účesů posledních let. A není se čemu divit! Vždyť i mnohé slavné krásky se rozhodly právě pro tento svěží rozevlátý účes. Inspiraci si můžete vzít kupříkladu od herečky Kristen Steward, zpívající herečky Jennifer Lopez, herečky z úspěšného snímku The Bohemian Rhapsody Lucy Boynton nebo oblíbené představitelky mutantky Mystique v podání Jennifer Lawrence.

Slavné Češky volí vlnité mikádo

I mnoho českých krásek nosí s hrdostí své vlnité mikádo. Vlny v krátkém sestřihu uvidíte čas od času na hlavě modelky a bývalé manželky Ondřeje Brzobohatého Taťány, krátký vlnitý styl miluje také muzikantka a modelka Jitka Boho. Zcela typické je ovšem vlnité mikádo pro sestry Geislerovy, Marthu Issovou či Bereniku kohoutovou. Nádherný sestřih nosila také Veronika Arichteva v době, kdy vystupovala coby Magdalena Škvorová v seriálu První republika.

Komu sluší mikádo?

Vlny v kombinaci s krátkých sestřihem jsou sice naprosto kouzelný a hravý účes vhodný zejména do letních měsíců. Sluší navíc téměř každému. Jde totiž o poměrně univerzální účes, který mohou nosit ženy všech věkových kategorií, je však nutné zvolit správný tvar i délku s ohledem na váš obličej.

Pro některé ženy představuje mikádo příliš „tvrdý“ účes. To způsobují především jasně definované linie. Ty se však v kombinaci s vlnitými vlasy ztrácí a výsledný look působí daleko uvolněnějším dojmem. Jestliže se ani v tomto „vlnitém“ případě na mikádo necítíte, vsaďte na takzvaný long bob. Jedná se o delší variantu mikáda, která v sobě kloubí jak jeho eleganci, tak i praktičnost. Nabízí ovšem o mnoho více možností stylingu než klasické mikádo.