Horoskopy

Nejbežnější znamení horoskopu: Těchto je v populací nejvíce

Nejbežnější znamení horoskopu: Těchto je v populací nejvíce

Nejspíš to znáte ze svého okolí – některá znamení se v populaci vyskytují častěji než jiná. Zjištění vyplývá z dlouhodobých statistik porodnosti, podle kterých jsou narození v rámci roku rozložena zcela nepravidelně. Která znamení jsou nejhojnější?

Statistika mluví jasně

Z dlouhodobých údajů vyplývá, že nejvíce porodů připadá na 9. a 20. září, což jsou děti počaté během oslav Nového roku. Každý, kdo se alespoň trochu orientuje v astrologii, ví, že na toto období připadají pilné, laskavé a důsledné Panny. 

Podle dat ze statistického webu FiveThirtyEight (USA, 1994 – 2014) je nejčastějším datem narození právě 9. září. Na tento den připadá téměř dvojnásobný počet porodů než na 25. prosince (Kozoroh), což je nejméně běžné datum. Všeobecně nejsilnějším  obdobím, co se porodnosti týče je léto, naopak nejméně dětí se rodí v zimě.

Panna  (23. srpna – 22. září)

Jak už bylo řečeno, dlouhodobě nejvíce dětí přichází na svět ve znamení Panny. Panny se vyznačují velkou laskavostí, obětavostí a pilností. Zároveň milují přesnost, mají silný smysl pro detail a někdy jsou až puntičkářské. Vynikají analytickým myšlením a ochotou pomáhat, proto často inklinují k vědeckým a pomáhajícím profesím. 

Rak (21. června – 22. července)

Těsně za Pannou se umístil Rak. Obě tato znamení jsou zastoupena v populaci cca 9 %. Raci jsou známí svou milující a soucitnou povahou, silnou emoční inteligencí a loajalitou. Díky těmto vlastnostem jsou neocenitelnými důvěrníky a přáteli. Jejich velká empatičnost však může někdy přerůst až v přecitlivělost a náladovost. 

Lev (23. července – 22. srpna)

Lev je třetím nejběžnějším znamením horoskopu, které uzavírá po sobě jdoucí trojici letních znamení. Pro ohnivé Lvi je charakteristická vášnivá temperamentní povaha a obdivuhodný zápal. Lvi jsou rození vůdci, kteří touží po pozornosti. Ke svým přátelům jsou velmi loajální a pokud je to potřeba, dokáží být extrémně štědří a empatičtí. Nesnášejí kritiku a občas bývají egoističtí.