Krása a módaVlasy

Nejhorší účesy pro důchodce 2023: Těmto se vyhněte

Nejhorší účesy pro důchodce 2023: Těmto se vyhněte

V seniorském věku přechází řada lidí na jednodušší účesy, o které se již není potřeba náročně starat. Zatímco muži obvykle zvolí velmi krátký nebo klasický krátký účes, u žen je rozhodování o něco náročnější, jelikož vyžaduje skloubení několika specifických parametrů, jako je elegance, praktičnost a styl. Současné moderní účesy jsou často vytvářeny tak, aby bylo možné je nosit v každém věku, ne všechny jsou na to však vhodné, zejména nezvolíte-li vhodnou barvu nebo střih, který by se hodil k vašemu obličeji.

Trendy účesy pro tento rok

Hitem letošního roku jsou především delší účesy s postupným sestříháním či vlnami, které splývají do obličeje. I u krátkých účesů se více uplatňuje vrstvení či zvláštní sestřižení ofiny. Obecně se tak účesy v letošním roce zaměřují především na tvarování objemu a správné ohraničení obličeje. Velmi módní jsou tak účesy s krátkou či splývavou ofinou a variace na klasický mullet. Mezi barvami převládají přirozené odstíny, které doplňuje jemná růžová a šedá, a pak také melíry typu frosting, tedy kombinace velmi světlých pramenů s tmavším odstínem.

Jaké účesy volit v důchodovém věku

Pokud jste již dosáhly věku, kdy je možné vás označit jako seniorku, měly byste si volit přiměřené účesy. Samozřejmě, že si můžete vybrat některý z moderních trendů, je ovšem velmi vhodné, abyste se vyhnuly těm, které jsou opravdu určeny pouze pro mladší ročníky.

Dlouhé vlnité vlasy se splývavou ofinou

Přestože je splývavá ofina velmi zajímavým řešením, ve starším věku vlasy jen málokdy dosahují takové kvality, aby bylo možné je pravidelně vlnit. Tento účes je navíc vhodný především pro tmavší odstíny nebo právě zmíněný frosting, pro správný efekt by tak bylo potřeba vaše vlasy odbarvit do tmavších tónů, což obvykle přitahuje pozornost k nedokonalostem obličeje.

Krátký účes s velmi krátkou ofinou

Velmi krátká ofina je často kombinována se sestříhaným kratším účesem a společně přináší určitý moderní vzhled. Tento účes se rovněž uplatňuje především u tmavších vlasů, jelikož krátká ofina dobře kontrastuje s obličejem. Pokud zvolíte ofinu s rovným zastřižením jeden a více centimetrů nad obočím, odvede to pozornost od vašich očí, které v takovém případě mírně zapadnou.

Nepřirozené barvy

Pokud máte šediny nebo již zcela šedivé vlasy, měla byste na to při výběru účesu myslet a rozhodně se vyhýbat přílišnému barvení, zvláště nejsou-li vaše vlasy velmi pevné. Ačkoliv je v tomto roce moderní světle růžová, nebude na váš vypadat dobře. Stejně tak byste měla vynechat žluté tóny a snažit se spíše zvětšit objem šedým melírem.

Nejlepší účesy pro seniorky