KrásaMóda

Lodičky, baleríny či tenisky? Nejlepší boty na babí léto a s čím je kombinovat

Lodičky, baleríny či tenisky? Nejlepší boty na babí léto a s čím je kombinovat

Babí léto nám přináší krásné slunečné dny, kdy se příroda pomalu připravuje na chladnější období. Díky příjemnějším teplotám však stále mnoho z nás tráví čas venku, a proto je důležité zvolit správnou obuv, která bude nejen pohodlná a stylová. Mezi nejoblíbenější patří lodičky s plnou špičkou, baleríny a tenisky. Jaké další boty na babí léto zvolit a s čím je kombinovat? To se dozvíte v článku.

Babí léto a lodičky pro speciální příležitosti

Lodičky jsou elegantní a podtrhnou vaši ženskost. Jsou ideální pro speciální příležitosti, ale můžete je nosit i každý den, pokud se v nich cítíte komfortně. Co je na nich tak skvělé? Prvním faktorem je výška podpatku – můžete si vybrat mezi nízkými i vysokými podpatky podle toho, co je pro vás nejpohodlnější. Pokud jde o kombinaci, lodičky skvěle ladí s letními šaty, sukněmi i s elegantními kraťasy.

Lodičky s širokým podpatkem nabídnou pohodlí
Lodičky s širokým podpatkem nabídnou pohodlí

Baleríny nabídnou pohodlí i eleganci v jednom

Baleríny jsou skvělou volbou pro ty, kteří chtějí kombinovat pohodlí s elegancí a netroufají si na lodičky na podpatku. Jsou nízké a obvykle uzavřené, což znamená, že vaše nohy budou dostatečně chráněny před případnými nečistotami, chystáte-li se na procházku městem. Baleríny můžete nosit s džínami, šortkami i s letními šaty. Jsou však vhodné i do kanceláře nebo na piknik s přáteli. K dostání jsou v různých barvách a vzorech, takže si můžete vybrat takové, které se nejlépe hodí k vašemu letnímu stylu.

Baleríny se špičkou vypadají elegantně, zároveň jsou pohodlné
Baleríny se špičkou vypadají elegantně, zároveň jsou pohodlné

Tenisky jsou na babí léto ideální

Tenisky jsou ideální volbou pro aktivní ženy a dívky, kteří tráví babí léto sportem, procházkami nebo cestováním. Moderní tenisky nejsou jenom pro sport, ale mohou být i stylovým doplňkem vašeho letního outfitu. V chladnějších dnech je snadno zkombinujete s džínami, a když vysvitne sluníčko, sladíte je se šortkami i s vhodnými letními šaty. Jsou skvělou volbou pro výlety do přírody, procházky po pláži nebo pro návštěvu města.

Jaké zvolit boty na babí léto?

Kromě lodiček, balerín a tenisek máte na výběr mnoho dalších druhů obuvi. Vybírat přitom můžete nejen s ohledem na design a styl, ale také v závislosti na vašich preferencích a potřebách podle toho, kam zrovna vyrážíte. Zde je několik dalších možností.

  • Sandály: Jsou ideální pro teplé letní dny, protože umožňují vašim nohám dýchat. Můžete si vybrat mezi různými styly. Skvělým doplňkem jsou zejména pro sportovně laděný styl, ale hodí se také k volným šatům, sukním nebo šortkám.
  • Espardilky: Tato tradiční obuv je skrze své pohodlné skvělá pro plážové procházky a lehký letní styl. 
  • Žabky: Nazouváky a žabky jsou ideální pro pobyt u bazénu nebo na pláži, pokud ještě například vyrážíte na dovolenou. Mohou být i velmi stylové, pokud zvolíte modely s různými vzory a barvami.
  • Šněrovací sandály: Šněrovací sandály jsou kombinací sandálů a tenisek. Vyznačují se šněrováním, které vám umožňuje si sandály přizpůsobit vašim nohám a poskytují tak větší stabilitu a podporu. Jsou skvělým řešením pro letní večery a procházky městem.
  • Mokasíny: Mokasíny jsou lehké a pohodlné boty, které jsou poměrně elegantním doplňkem. Mohou být nošeny s džínami nebo letními kalhotami.
  • Kotníkové boty: Pokud chcete něco více uzavřeného, například pro chladnější dny, kotníkové boty nebo sandály s kotníkovými popruhy mohou být dobrou volbou. Pozor ale na to, aby vám opticky nezkracovaly nohy.
Babí léto nabízí spoustu možností, co si vzít na sebe
Babí léto nabízí spoustu možností, co si vzít na sebe