Krása

Jak zhubnout madla lásky: 6 tipů, které fungují

Jak zhubnout madla lásky: 6 tipů, které fungují

Tuk na bocích, kterému se lidově přezdívá madla lásky, má mnoho žen. A jen hrstička z nich je na ně hrdá a vnímá je jako svoji přednost. Většina z nás naopak přemýšlí, jak zhubnout madla lásky a přebytečného tuku se zbavit.

6 tipů jak zhubnout madla lásky

Patříte k ženám, které trápí tuk uložený na bocích? Hledáte tipy, jak zhubnout madla lásky? Pak zpozorněte, protože my jich pro vás máme hned 6!

  • Omezte sacharidy
  • Dodejte tělu bílkoviny
  • Dodržujte pitný režim
  • Nezanedbávejte spánek
  • Pozor na vlákninu
  • Zařaďte silové cvičení

Tip první: omezte sacharidy

Chcete-li zhubnout, musíte ve svém jídelníčku omezit sacharidy. Dejte si pozor na potraviny obsahující přidaný cukr. Ten se často nachází i tam, kde byste jej třeba vůbec nečekali.

Tip druhý: dodejte tělu bílkoviny

Jedním z tipů, jak zhubnout madla lásky, je zaměřit se na dostatek bílkovin. Bílkoviny mají největší sytící efekt, takže po nich nebudete mít hlad. Doporučuje se 1,4 – 2,0 g bílkovin na kilogram aktivní tělesné hmotnosti.

Tip třetí: dodržujte pitný režim

Pitný režim nepodceňujte. Dospělý člověk by měl vypít 35 ml na kilogram tělesné hmotnosti. Při sportování nebo teplém počasí pak klidně ještě více. Pitný režim dokáže s naším tělem hotové divy.

Tip čtvrtý: nezanedbávejte spánek

Spánek je pro naše tělo klíčový – jak po fyzické, tak po psychické stránce. Pokud spíte málo, zvyšuje se v těle hladina kortizolu neboli stresového hormonu. Díky němu pak budete mít větší hlad a také chutě na nezdravá jídla.

Tip pátý: pozor na vlákninu

I vláknina se postará o to, že se budete delší dobu cítit sytí a nebudete mít potřebu ládovat se dobrotama jen tak na chuť. I to je způsob, jak zhubnou madla lásky. Zařaďte do stravy potraviny bohaté na vlákninu.

Tip šestý: zařaďte silové cvičení

Silové cvičení napomáhá tomu, že tělo spaluje uložené tuky a vy si tak snáze udržíte svalovou hmotu. A čím více svalů na těle máte, tím lépe spalujete.