KrásaKrása a módaMóda

Jak v 50 vypadat na 30? Máme několik tipů

Jak v 50 vypadat na 30? Máme několik tipů

Oslavila jste 50. narozeniny a závidíte stejně starým ženám, že vypadají o mnoho lépe než vy? Líbí se vám jejich postava, oblečení nebo líčení? Není divu. Nezapomínejte však na to, že stejně dobře můžete vypadat i vy. Poradíme vám pár triků, díky kterým budete i vy v padesáti vypadat na třicet.

Volba správného make-upu

Naučte se správně líčit. Pokud si nevíte rady se svou pletí nebo s tím, jaké barvy zvolit, svěřte se do rukou odborníkům a nechte si poradit.

Obecně však platí následující. Nepoužívejte příliš hutný make-up. Vaše vrásky nezakryje, jen nedokonalosti pleti zvýrazní. Soustřeďte se na oči. Zamaskujte kruhy pod očima, používejte hnědou či černou řasenku, na barevnou zapomeňte.

Rtěnky používejte spíše světlejší. (Pokud vyberete tmavou, budou vaše rty vypadat menší a vy přísnější). Nezapomínejte na konturovací tužku. Díky ní se rtěnka nevpije do vrásek kolem úst.

Postava a volba vhodného oblečení

Nemusíte mít postavu supermodelky, ale pokud máte pár kilo navíc, musíte se umět správně obléknout. Pokud máte větší bříško, noste kalhoty a sukně s vyšším pasem. Máte-li širší stehna nebo lýtka, oblékejte volnější kalhoty či delší sukně. Naučte se zkrátka zdůrazňovat své přednosti a potlačovat nedostatky.

Tip pro vás: Hýbejte se, a to ať už máte jakoukoliv postavu. Pohyb svědčí štíhlým i silnějším ženám. Čemu se věnovat? Úplně postačí pravidelná chůze, plavání, jóga nebo jízda na kole. Vyberte si zkrátka co vás baví a tomu se věnujte. Pohyb prospěje i vaší psychice.

Bavte se a buďte šťastná

Šťastné ženy jsou krásné. Myslete pozitivně, smějte se, dělejte si radost a věnujte se tomu, co vás baví. Pracujte na svém vztahu s partnerem, udržujte dobré vztahy s rodinou, udělejte si vždy čas na své nejbližší přátelé. Když budete šťastná a spokojená, vaše okolí to nepřehlédne. Budete jim připadat krásná.