Recepty

Zdravý dresing na salát: 3 jednoduché a vynikající recepty

Zdravý dresing na salát: 3 jednoduché a vynikající recepty

„Ach, ten dresing! Proč zrovna on dokáže zkazit tak zdravé jídlo, jakým je právě salát?!“ Tak právě tato otázka mi běží hlavou při (téměř) každé návštěvě restaurace (čest výjimkám!). Pokud patříte mezi lidi, kteří si s chutí objednají salát a dočkají se tučného dresingu z majolky nebo tatarky, ve kterém se zelenina doslove koupe, zbystřete a udělejte si skvělý zeleninový salát s tím nejlepším zdravým dresingem raději sami doma!

Podívejte se, co máte v lednici

Než začneme s konkrétními tipy na zdravé salátové dresingy, dáme vám radu číslo 1 a tou je, abyste se podívali, co máte v lednici. Proč? Protože často zjistíte, že nemusíte kvůli dresingu ihned utíkat do obchodu a vhodné ingredience můžete mít s trochou fantazie neustále v lednici.

Co třeba obyčejný bílý jogurt a pár kapek olivového oleje?

Dresing ze zakysané smetany

Zakysaná smetana je méně tučná než běžná smetana na vaření a v salátu je prostě výborná. Jednoduchý dresing ze zakysané smetany vytvoříte spojením pár lžic této lahodné bílé pochoutky s lžičkou olivového oleje a jedním stroužkem rozdrceného česneku.

Nezapomeňte salát s dresingem pořádně promíchat, protože zakysaná smetana není tak tekutá jako například jogurt. Nakonec dochuťte solí a pepřem.

Dresing z bílého jogurtu

Podobně můžete kouzlit také s bílým jogurtem a fantazii se opravdu meze nekladou. Jaké je vaše nejoblíbenější koření? Přidejte ho do jogurtu a promíchejte se lžičkou olivového oleje. Nezapomeňte také na sůl a pepř.

Námi osvědčené koření je například červená paprika.

Dresing z medu a hořčice

Když se spojí med a hořčice, vznikne opravdu famózní a chuťově vyvážený salátový dresing. Obě ingredience přidávejte do malé misky opatrně a postupně ochutnávejte, abyste dosáhli perfektního výsledku.

Pokud chcete jemnou texturu dresingu, přidejte také lžičku bílého jogurtu. A samozřejmě opět nezapomeňte na sůl a pepř!