Recepty

Vláčná bábovka z kefíru: Nejoblíbenější recept roku 2024

Vláčná bábovka z kefíru: Nejoblíbenější recept roku 2024

Bábovka je jedním z těch tradičních receptů, které nikdy nezestárnou. A pokud toužíte po bábovce, která se vám jen tak nerozpadne a zároveň bude nádherně vláčná, pak je tato bábovka z kefíru tou správnou volbou. Tento recept nabízí jemné křehké aroma spojené s neodolatelnou měkkostí. Připravte se na to, jak vám ta pravá bábovka z kefíru rozpustí chuťové pohárky!

Ingredience:

  • 3 vejce
  • 250 ml kefíru
  • 250 g hladké mouky
  • 200 g krupicového cukru
  • 100 g másla (rozpuštěného)
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička vanilkového cukru
  • špetka soli
  • máslo a strouhanka na vymazání a vysypání formy

Postup:

Troubu předehřejte na 180°C a formu na bábovku vymažte máslem a vysypte strouhankou. Ve velké míse smíchejte vejce, krupicový cukr a vanilkový cukr. Vzniklou směs šlehejte ručním šlehačem nebo mixérem, dokud nezískáte světlý a pěnivý krém. Postupně přidávejte rozpuštěné máslo a kefír. Dobře promíchejte.

Mouku smíchejte s práškem do pečiva a špetkou soli. Přidejte moučnou směs do tekutého těsta a za stálého míchání spojte do hladkého těsta. Dejte pozor, abyste těsto nepřemíchali. Těsto přelijte do připravené formy a vyrovnávejte povrch. Formu s těstem dejte do předehřáté trouby a pečte asi 40-50 minut, nebo dokud bábovka nezhnědne a neuděláte zkoušku špejlí, která by měla zůstat suchá.

Hotovou bábovku vyndejte z trouby a nechte chvíli vychladnout ve formě. Poté ji opatrně vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout. Vychlazenou vláčnou bábovku můžete posypat moučkovým cukrem nebo podávat tak, jak vám nejvíce chutná.

Vychutnejte Si Kousíček Měkkého Nebe

Tato vláčná bábovka z kefíru je nejenom skvělým dezertem, ale i skvělou svačinou či dopoledním zákuskem k šálku čaje či kávy. Její jedinečná textura a jemná chuť vás okouzlí a určitě se stane oblíbeným receptem ve vaší domácnosti. Ať už si ji budete dávat na snídani, svačinu nebo k večeři, tato bábovka z kefíru vás nadchne chuťovými zážitky a potěšením.