HoroskopyKrásaKrása a móda

Lunární kalendář pro vaši krásu: co můžete z měsíčního cyklu vytěžit pro svou krásu

Lunární kalendář pro vaši krásu: co můžete z měsíčního cyklu vytěžit pro svou krásu

Lunární kalendář je trochu jiný než ten klasický. Řídí se měsícem, který putuje po obloze a neustále se mění. Má 4 fáze a trvá 29,5 dne. Měsíc prochází cyklickými proměnami a zároveň všemi znameními zvěrokruhu a ovlivňuje mnoho oblastí našeho života. 

Vliv měsíce 

Máte někdy dojem, že jste v některých fázích měsíce v jiné náladě? Luna má vliv na tělo i mysl, zdraví i krásu. Dokonce i menstruační cyklus může být s měsícem v synchronizaci. Je totiž stejně dlouhý a má také 4 části. Zvlášť pro ženy je proto lunární kalendář významný. Můžeme pomocí něj lépe pečovat o své tělo i duši. Každá měsíční fáze má schopnost podpořit naše snahy o krásu a harmonii. 

Nov 

Počátkem všeho je právě novoluní. Den, kdy měsíc zmizí z nebe a začíná opět růst. I pro nás je to doba nových začátků a je proto vhodný k očistné kůře a hubnutí. Můžete držet půst, při kterém v den novu pijete jen vodu, být na dietě nebo alespoň dbát na zdravou stravu. Tento den je také vhodné skoncovat se špatnými a nezdravými návyky.  

První čtvrt – měsíc dorůstá 

Měsíc se pomalu mění a přibývá, z úzkého srpu se postupně zvětšuje v kruh. Stejně tak i vy můžete pociťovat, že přibíráte na váze, tělo totiž ve větším množství zadržuje vodu. Jestli právě tímto problémem trpíte, v době dorůstajícího měsíce se může tento stav zhoršit. Tato doba je vhodná pro výživu a regeneraci. Pokožka nejlépe vstřebává látky, které ji hydratují a dodávají potřebné vitamíny a minerály. To stejné platí i pro vlasy a péči o ně, a to včetně barvení, které má lepší výsledky. Při stříhání v první čtvrti měsíce budou vlasy rychleji dorůstat. 

Úplněk 

Velký vliv úplňku je dobře známý, můžete hůře spát či trpět náměsíčností a pokud jste narozeni v den, kdy byl úplněk, je jeho vliv na vás ještě větší. Tento den je vhodný ke speciální péči. Udělejte si voňavou koupel a relaxujte. Je to zlatý hřeb celoměsíční starosti o své tělo a duši, kdy byste se měli věnovat příjemným věcem, a hlavně své pohodě. Takový odpočinek uprostřed cesty. Úplněk je také nejlepším dnem k meditaci pro harmonii duše. 

Poslední čtvrt – měsíc couvá 

V poslední fázi, kdy měsíc z celistvého úplňku pomalu ustupuje, dokud nezmizí, je čas detoxikace. Tělo má ideální dobu, aby se očistilo, dobře fungují různé peelingy. Zvlášť u problematické pleti (ale nejen u ní) mají nejpozitivnější výsledky různé masky a zábaly. Budete snáze hubnout a se zdravější výživou se z těla vyloučí více škodlivin. Střih vlasů v této době déle vydrží. Během couvajícího měsíce je nejúčinnější lymfatická masáž. 

Zvěrokruh 

Kromě toho, že měsíce putuje svými fázemi, také prochází během svého cyklu všemi znameními zvěrokruhu. V každém z nich setrvá 2,5 dne a zesiluje tím vliv na určité části těla. Jednotlivá znamení jsou spjata s danými částmi těla nebo vnitřními orgány. Ve dny, kdy měsíc putuje určitým znamením, byste neměli podstupovat operace míst, která jsou mu přisouzena. Naopak je vhodné si dopřát něco zdravého, co podpoří dobré funkce, ať už jde o pohyb, bylinky nebo třeba masáž.  

  • Beran má vládu nad hlavou a měli byste si dát pozor na nachlazení. Ve dnech Berana není dobré si nechat trhat zuby. 
  • Býk ovlivňuje krk a krční páteř, dopřejte si v tyto dny masáž této oblasti. 
  • Blíženci milují čerstvý vzduch a mají na starost dýchací cesty. Dopřejte jim ho a zasportujte si venku. 
  • Rak pečuje o prsa a plíce a také vám pomůže přibrat nějaké to kilo, pokud o to stojíte. Barva na vlasy se nemusí chytit dobře a není vhodná doba pro jejich střih. 
  • Lev má velké srdce, a proto mu patří. Ve Lvu se věnujte péči o krásu těla a vlasů. Stříhání ve těchto dnech vám zajistí divokou hřívu. 
  • Panna vládne střevům a trávicímu ústrojí, dbejte tedy na jejich očistu a detox. Vlasy perfektně drží barvu a také formu, pokud jsou ostříhány v Panně. 
  • Váhy mají vliv na ledviny a močové cesty. V tyto dny pečlivě dodržujte pitný režim. 
  • Štír je doba pohlavních orgánů a konečníku, i proto je dobré si dopřát bylinnou koupel. Barvení vlasů není vhodné. 
  • Střelec se stará o kyčle, nohy a svaly. Odpočívejte aktivně zdravým pohybem a dopřejte si saunu. 
  • Kozoroh dohlíží na klouby, páteř a zuby. Je také vhodné dopřát více péče svým nehtům. 
  • Vodnář je pánem vašeho tělního oběhu, má vliv na křečové žíly a jsou to nejlepší dny pro lymfatickou masáž. V tyto dny poctivě a dlouze česejte vlasy, budou krásnější. 
  • Ryby se starají o chodidla, lymfatický systém a také imunitu. Vlasy nestříhejte ani nebarvěte. Meditujte, relaxujte.