KrásaMóda

5 tipů, jak sestavit džínový outfit

5 tipů, jak sestavit džínový outfit

Džínové kousky jsou jedny z nejoblíbenějších a nejvíce univerzálních součástí šatníku. Snadno je můžete kombinovat s různými doplňky či oblečením z jiných materiálů a přizpůsobit tak svůj vzhled různým příležitostem. Chcete-li vytvořit dokonalý džínový outfit, vezměte v úvahu následujících 5 tipů, které jsme pro vás v článku připravili.

#1 Základem jsou kvalitní džíny

Základním kouskem, který by vám k sestavení stylového outfitu neměl chybět, jsou kvalitní džíny. Ideálně byste měli vlastnit hned několik střihů, ale pokud ještě doma dobře padnoucí džíny nemáte, soustřeďte se na jeden střih, který vám dobře sedne. Investujte do takových džín, které nejen dobře vypadají, ale jsou také pohodlné – existují také modely z pružné džínoviny, která se dobře přizpůsobí tělu. Kvalitní džíny budou snadno kombinovatelné s různými styly.

  • TIP pro výběr správné barvy: Klasickou volbou jsou modré nebo tmavě modré džíny, které jsou nejjednodušší na kombinování. Pokud hledáte něco odvážnějšího, můžete zvolit džíny v jiných barvách, jako jsou černé, světlé nebo vybledlé s různými oděrkami.
Kvalitní džíny snadno zkombinujete s tričkem i košilí
Kvalitní džíny snadno zkombinujete s tričkem i košilí

#2 Správný výběr svršku

Výběr vrchní části oblečení může diktovat celkový vzhled vašeho outfitu. Pro neformální styl zkombinujte džíny s volnějším tričkem nebo jednoduchou bavlněnou košilí. Pro formálnější příležitosti, například do práce nebo do společnosti, zkuste zkombinovat džíny s košilí a sáčkem.

  • TIP pro kombinování různých střihů: Hrajte si s různými střihy a zkombinujte skinny džíny s volnějším svrškem. Nebo naopak volnější džíny s crop topem nebo upnutým tričkem.
Dobrou volbou jsou volnější džíny s crop topem
Dobrou volbou jsou volnější džíny s crop topem

#3 Dbejte na detaily a doplňky

Doplňky mohou outfit zcela změnit nebo jej doladit k dokonalosti. Nezapomeňte proto na drobné detaily, kterými můžete dotvořit celkový vzhled. Například hezký pásek nebo kvalitní hodinky mohou outfit okamžitě pozdvihnout. V létě je dobrou volbou také klobouk nebo trendy crossbody kabelka, která se dobře hodí k džínovému outfitu. Zkuste nosit také stříbrné či zlaté řetízky a náramky, ideálně ale volte šperky ve stejném odstínu. 

Správné doplňky doladí váš džínový outfit
Správné doplňky doladí váš džínový outfit

#4 Jak nosit džínovou bundu?

Džínová bunda je rovněž must have vašeho šatníku, dá se totiž nosit na několik způsobů. V létě skvěle padne k volnějším šatům, nezapomínejte si ji proto brát na večerní procházky. Až slunce zapadne, udělá vám dobrou službu. Během dne si ji můžete uvázat okolo pasu, čímž zachováte mladistvý vzhled. Uplejší džínová bunda se také skvěle hodí k šatům s širokými nohavicemi. 

Džínovou bundu si v chladnějších dnech zamilujete
Džínovou bundu si v chladnějších dnech zamilujete

 #5 Kombinace s džínovou sukní

Džínová sukně v midi délce je vhodná na jaro, léto i podzim. Kombinovat ji můžete s krátkým crop topem s širokými rukávy, k tomu outfitu dobře padnou páskové boty na širším podpatku. Sukni ale můžete snadno zkombinovat také s volnějším svetrem a teniskami, ke kterým se bude hodit crossbody kabelka. Pro formálnější události pak sáhněte po košili a polobotkách, případně se budou hodit také espardilky.  

Nebojte se kombinací s džínovou sukní
Nebojte se kombinací s džínovou sukní