Krása a módaVlasy

Jak docílit studeného odstínu vlasů: 3 tipy, jak na to

Jak docílit studeného odstínu vlasů: 3 tipy, jak na to

Chcete-li dosáhnout krásného studeného odstínu vlasů, existuje několik jednoduchých triků, které vám pomohou dosáhnout toho žádaného vzhledu. Sledujte následující tipy a vaše vlasy budou mít ten správný chladný nádech.

Použijte speciální šampony a kondicionéry

Pro dosažení studeného odstínu vlasů začněte u základu – s péčí o vlasy. Volba správných šamponů a kondicionérů určených pro studené odstíny vlasů může být klíčová. Tyto produkty mají speciální složení, které pomáhá neutralizovat žluté a teplé tóny v blond vlasech a dodává jim chladný nádech. Hledáte-li na trhu vhodný výrobek, zaměřte se na ty, které obsahují výrazy „cool“ nebo „ashy“ v jejich názvu, jelikož tyto obvykle cílí na studené odstíny.

Vyzkoušejte tonery a barvicí produkty

Pokud máte již světlé vlasy, ale stále se potýkáte s nepožadovanými teplými tóny, může být řešením použití toneru. Tonery jsou jemné barvicí produkty, které pomáhají vyrovnat tón vlasů a přinést jim studenější odstín. Jestliže si nejste jisti, jaký odstín toneru zvolit, obraťte se na svého kadeřníka, který vám může doporučit nejvhodnější variantu.

Vyhněte se vysokým teplotám a UV záření

Vysoké teploty způsobené žehlením, kulmováním a používáním fénů na vlasy mohou narušit jejich strukturu a způsobit vyblednutí barvy. Stejně tak UV záření ze slunce může vést k oxidaci pigmentu ve vlasech, což vede k nežádoucím teplým tónům. Abyste udrželi svůj studený odstín co nejdéle, používejte vlasovou kosmetiku, která chrání vlasy před teplem a UV zářením. Můžete také zvážit nošení klobouku nebo šátku, který ochrání vaše vlasy před slunečními paprsky.

Nyní, když znáte tyto jednoduché triky, můžete snadno dosáhnout studeného odstínu vlasů. Využijte speciální vlasovou kosmetiku, zvažte použití toneru a pečlivě chráníte své vlasy před teplem a slunečním zářením. S chladným tónem vlasů budete vypadat úžasně a plní sebevědomí.