KrásaKrása a módaVlasy

Jak v létě zakrýt, že máte málo vlasů?

Jak v létě zakrýt, že máte málo vlasů?

Kdy jste si poprvé všimli, že vám vypadávají vlasy? Byla to větší část vlasů, než je obvyklé? Vlasy na temeni? Bez ohledu na to, jak jste si řídnoucích vlasů všimli, bylo toto zjištění pravděpodobně dost nervy drásající. Jak ale zamaskovat tento nedostatek v létě, kdy vlasy nemůžete schovat pod čepici? Tyto tipy váš možná překvapí!

Nechte se ostříhat

Může se to zdát jako zvláštní rada, když bojujete s řídnoucími vlasy, ale paradoxně střih vlasů může zmírnit vzhled řídnoucích vlasů. Je to dokonalý příklad toho, že méně je více. A je to vlastně i logické. Delší vlasy jsou totiž těžší, což má za následek vypadávání vlasů. Pokud si však pořídíte kratší střih doplněný o texturu a vrstvy, můžete snadno zvýšit objem vlasů a vytvořit iluzi plnějších a silnějších vlasů. Mezi aktuálním vlasovým trendem je mixie, pixie nebo francouzský bob, pokud nechcete jít do vyloženě klučičího sestřihu.

Volné copy

Pokud jsou vaše vlasy slabé či jinak poškozené, je velmi důležité vyhnout se jejich napínání a tahání. To znamená, že copy jsou normálně zakázané. Pokud však máte středně dlouhé nebo dlouhé vlasy, volný cop vám může poskytnout skvělý vzhled, aniž by příliš tahal vaše folikuly. Krom toho jej vytvoříte také velice snadno. Vyhněte se použití vlasové gumičky v zátylku a dbejte na to, aby vlasy nebyly nikdy příliš stažené. Pokud máte problematické oblasti podél linie vlasů, nechte některé prameny volně spadnout kolem obličeje.

Vyfoukejte je

Vzdušnost, jednoduchost a lehkost. Takové jsou letní vlasové trendy, které potěší i ženy potýkající se s řídkými vlasy. Pamatujte, že velkého objemu vlasů dosáhnete dobrým vyfoukáním po umytí vlasů. Nejlepší na tom je, že to lze provést doma s jedním jednoduchým nástrojem: kulatým kartáčem. Pomocí kartáče s kančími štětinami začněte fénovat vlhké vlasy tak, že vytáhnete část nahoru a vyfoukáte je v opačném směru, než vlasy přirozeně padají.

Investujte do pokrývky hlavy

Klobouky, turbany a šátky jsou trés chic způsobem, jak zakrýt řídnoucí místa na hlavě. Vyzkoušejte krásný hedvábný šátek nebo zábavný klobouk, případně kšiltovku inspirovanou vintage stylem, abyste dosáhli mimořádně stylového vzhledu. A nezapomínejte ani na klasický klobouk! Pokrývky hlavy byste určitě neměli doma nechávat obzvláště v případě, že vyrážíte někam na cestu. Krom zamaskování řídkých vlasů vás také ochrání před úpalem.