Recepty

Luxusní lehký salat: Trend léta 2023

Luxusní lehký salat: Trend léta 2023

Už je to tady, horké léto spaluje nejen vyprahlá města, ale už i místa obklopená přírodou. Právě v těchto dnech bychom neměli zapomínat na dostatečný pitný režim a přiměřené stravování. Možná si teď říkáte: dobře, ale já nemám v takovém vedru na jídlo ani pomyšlení. Nejste sami, bojuje s tím téměř každý. Nicméně i v létě tělo potřebuje všechny živiny a my bychom mu je měli dopřát. Skvělou variantou je ovoce se zeleninou a obecně odlehčená jídla, třeba saláty.

Trend zeleninových salátu, které jsou ty nejoblíbenější?

Určitě znáte vynikající směs listového salátu, nakrájené zeleniny, grilovaného kuřecího masa a zálivky – Caesar salát. Nebo máte raději Caprese s mozzarellou, rajčaty, pestem a bazalkou? Skvělý je i salát s balkánským sýrem a olivami. V restauraci saláty najdeme jako přílohu i hlavní chod, záleží vždy na množství a sytosti.

Saláty lze servírovat i s pečivem – opečeným chlebem, bagetou nakrájenou na malé kousky nebo tortillou. Možností na jejich přípravu je spoustu a některé ještě čekají, až je objevíte. Pojďte si jeden nový osvěžující salát připravit právě teď. 

Budeme potřebovat

na porci pro 2 osoby:

  • jedno jablko
  • půlku manga
  • římský salát
  • půlku avokáda
  • půlku okurky
  • granátové jablko
  • kukuřici v plechovce
  • 100 g bílého krémového sýru/ fety

Jednoduchá příprava za pár minut

Ovoce i zeleninu propláchneme a nakrájíme na malé kousky, čím menší, tím lepší. Dáme vše do jedné mísy a důkladně promícháme se sýrem. Vznikne tak lahodná krémová kombinace sladko-slané chuti, kde vynikne hlavně mango s granátovým jablkem. Nejedná se o žádnou kalorickou bombu, nýbrž jídlo bohaté na všechny živiny. Ovoce s kukuřicí zajistí dostatek sacharidů, avokádo zdravé tuky, sýr bílkoviny a zelenina vlákninu.

Salát můžeme dozdobit hrstí oříšků a petrželkou. Poslouží skvěle jako hlavní chod i svačina mezi jídly a díky originální chuti si ho oblíbí i děti. V kuchyni strávíte minimum času a výborné jídlo je na stole. Dobrou chuť!