Recepty

Luxusní buchta: Dnešní recept, který si zamilujete

Luxusní buchta: Dnešní recept, který si zamilujete

Prázdninové dny jsou v plném proudu, období odpočinku a letních dovolených taktéž. Pojďte si s námi upéct luxusní dezert, který je ale zároveň velmi snadný a nezabere vám ani mnoho času. Úspěch zaručen – věřte, že tento recept bude chtít nejedna vaše kamarádka a nebudete stíhat jej rozdávat!

Co budete potřebovat na tříbarevné řezy s tvarohem

Na těsto:

  • hrnek oleje
  • hrnek cukru
  • hrnek vlažné vody
  • hrnek polohrubé mouky
  • 200 g kakaa
  • 4 celá vejce
  • 1 prášek do pečiva

Na krém:

  • 2 tvarohy ve vaničce
  • 1 máslo – povolené, nikoli rozpuštěné!
  • 200 g cukru
  • 4 lžičky rumu

Na polevu:

  • 1 malinový Vitacit
  • 750 ml vody
  • 6 lžiček cukru
  • 2 vanilkové pudinky (nebo 1 vanilkový + 1 malinový)

Upečení základního korpusu

Všechny uvedené ingredience na krém smíchejte a důkladně vymíchejte do tekutého těsta. Vždy u pečení postupujte tak, že jako první smícháte sypké suroviny, následně k nim přidáváte suroviny tekuté. Vzniklá směs musí být hladká a bez hrudek. Takto připravenou směs vylejte na plech vyložený pečícím papírem nebo vysypaný moukou, zabráníte následnému přichycení. Pečte zhruba 30-45 minut na 200 °C. Po upečení opatrně vyndejte z trouby a nechte vychladnout.

Příprava krému

Změklé máslo smíchejte metličkovým šlehačem spolu s dvěma vaničkami tvarohu, přidejte 200 g cukru a na ovonění několik lžiček rumu. Vznikne jemný svěží krém, který naneste na vychladlý korpus. Dejte na chvíli ztuhnout do lednice.

Finální růžová poleva

Uvařte vanilkové pudinky dle návodu (použijte ale vodu místo mléka), přidejte malinový Vitacit a povařte dokud krém nezhoustne. Díky Vitacitu se zabarví poleva do růžova. Nechte chvíli vychladnout a následně polijte vrchní část buchty. Vznikne finální třetí vrstva.

Dejte na dvě hodinky odpočinout do ledničky a pak servírujte. Dezert je lahodný, díky tvarohu také velmi lehký a osvěžující. Jeden plech určitě nebude stačit. Zítra pečete znovu.