KrásaMóda

Nejlepší lehké kalhoty pro letní dny v roce 2023

Nejlepší lehké kalhoty pro letní dny v roce 2023

Letní dny plné vysokých teplot a všudypřítomného slunce vyžadují pohodlné a lehké oblečení. Když přijde na výběr kalhot, je důležité vybrat si takové, které poskytují dostatečnou ventilaci, pohodlí a ochranu před slunečními paprsky. Zdá se vám to jako nemožná kombinace? V tomto článku vám představíme několik typů lehkých kalhot, které jsou ideální pro letní sezónu.

Chino kalhoty nejsou jen pro pány

Chino kalhoty jsou skvělou volbou pro letní dny, protože jsou vyrobeny z lehkého a prodyšného materiálu. Obvykle se vyrábí z bavlny nebo směsi bavlny a elastanu, což zajišťuje jejich pohodlí a dobrou prodyšnost. Chino kalhoty mají také elegantní vzhled, takže jsou vhodné pro různé příležitosti – jak do práce či na firemní setkání, tak i na večerní vycházky a společenskou zábavu.

Chino kalhoty nejsou jen pro pány
Chino kalhoty nejsou jen pro pány

Lněné kalhoty 

Lněné kalhoty jsou skvělou volbou pro elegantní i neformální letní styl. Tyto kalhoty vyrobené z lehkého materiálu, kterým je len, jsou vzdušné a pohodlné. Navíc mívají lněné kalhoty volný střih a často i elastický pas, což zajišťuje pohodlí a snadné oblékání i svlékání – kolem pasu vás navíc nic nebude škrtit a nepříjemně táhnout. Jsou perfektní pro procházky po pláži nebo relaxaci ve stínu stromů, ale i pro formální příležitosti.

Lněné kalhoty s pružným pasem jsou velmi pohodlné
Lněné kalhoty s pružným pasem jsou velmi pohodlné

Krátké kalhoty pro volný pohyb

Pokud preferujete větší volnost a chcete si alespoň částečně užít letního slunce, krátké kalhoty jsou ideální volbou. Vsaďte na varianty vyrobené z lehkých materiálů, jako je bavlna nebo látka s technologií odvodu vlhkosti, která vám pomůže udržet se v suchu i při vysokých teplotách. Krátké kalhoty jsou skvělé pro venkovní aktivity, jako je sport, procházky po městě nebo grilování s přáteli. Pokud je navíc sladíte s otevřenými lodičkami, můžete je vynést i večer do města.

Dlouhé kalhoty do zvonu

Kalhoty ve zvonovém střihu se vrací do módy. Nemusíte v nich přitom vypadat jako z devadesátek, stačí si k nim vzít sexy crop top a lehce poodhalit bříško a rázem získáte stylový outfit. Jak už možná tušíte, tyto kalhoty se hodí spíše do města, například pokud vyrážíte za zábavou s přáteli a chcete přitom vypadat šik.  

Dlouhé kalhoty do zvonu jsou opět v kurzu
Dlouhé kalhoty do zvonu jsou opět v kurzu

Lehké tepláky s rozšířenými nohavicemi

Pokud vsázíte zejména na pohodlí a nehledáte kalhoty do formální společnosti, pak jsou dobou volbou oblíbené tepláky. Pro letní měsíce se ale vyhněte teplákům se staženými nohavicemi na gumu, v těch vám může být příliš horko. Zvolte raději méně obvyklý, zato pohodlný střih s rozšířenými nohavicemi. Jsou hezky prodyšné a jejich atypický střih zároveň zaujme okolí. Pro svrchní část doporučujeme zvolit crop top, abyste odhalili alespoň část holé kůže.

Tepláky s rozšířenými nohavicemi seženete v různých střizích
Tepláky s rozšířenými nohavicemi seženete v různých střizích