Krása a módaVlasy

Letní účesy pro ženy nad 60 let

Letní účesy pro ženy nad 60 let

Čas se nedá zastavit. Stárne naše tělo, ale stárnou i vlasy. Stárnutí se projeví i na jejich horší kvalitě. Objevují se šediny. Jaké účesy jsou vhodné pro ženy nad 60 let na léto? Každému sluší něco jiného. I když už jste seniorka, nemusíte se vzdávat elegantních střihů a barev. Vhodný střih a styling dokáže obličej dokonale omladit.

Jaké styly vybrat?

I když většina seniorek dává přednost kratším střihům, neobvyklé nejsou v tomto věku ani vlasy dlouhé. Šedou barvu nemusíte přebarvovat. Můžete ji pouze oživit nějakým tím melírem. Pokud máte vlasy dlouhé, vykouzlete na nich netradiční drdol a vyčesejte ofinu. Jsou-li vaše vlasy polodlouhé, ideální volbou je mikádo. To můžete upravovat různými způsoby – lze jej nechat rovné nebo třeba nakudrnatit. Také můžete pouze jeho konečky natočit ke straně.

krátkých střihů můžete také experimentovat. Snadnou úpravu poskytují vlasové gely nebo stylingové krémy na vlasy. IN budete vypadat, pokud si necháte vyholit boky a zbývající vlasy pomocí gelu vyztužíte směrem vzhůru.

Trendy léta

Pro horké letní dny jsou ideální volbou střihy krátké, které jsou dokonale vzdušné. Omlazující rozcuch vyčarujte z polodlouhých zvlněných vlasů. Šmrnc jim dodá jemně zapletený pramínek. Trendem letošního léta jsou růžové melíry, které stárnoucí obličej omladí. Jsou ideální volbou pro vlasy blond. Tato jemná kombinace vykouzlí dokonalý look i starším ročníkům. Obličeji dodá jemnější vzhled a opticky zredukuje vrásky.

Jistotou je atraktivní bob. Dodá jistotu a eleganci. Osvěžení mu dodáte tónování s barvou platinovou, blond nebo fialkovou.

Jak na dlouhé vlasy po šedesátce?

Pokud budete o své vlasy správně pečovat, nemusíte se ani v šedesáti letech omezovat pouze na krátké střihy. V tomto věku patří mezi časté problémy řídnutí vlasů, které je způsobeno jejich větším vypadávání. Chcete-li i v dlouhých vlasech vypadat šik, pořiďte si vlasové přípravky, které mají méně chemických přísad. Eliminovat byste měla také tepelnou úpravu vlasů. Ta má negativní vliv na jejich vzhled a kvalitu. Také vlasy nevysušujte drhnutím ručníku.

Nechte dlouhé vlasy volně rozpuštěné. Předejdete jejich lámání. Pro mytí vlasů nepoužívejte horkou vodu. Ta by je mohla vysušit a být tak příčinou jejich vyšší lomivosti.