KrásaKrása a móda

Trendy klobouky: Nejlepší pokrývky hlavy roku 2024

Trendy klobouky: Nejlepší pokrývky hlavy roku 2024

Balíte se na dovolenou, kontrolujete věci, ale na jednu důležitou jste zapomněli? Přesně tak, jedná se o klobouk, který dodá nejen vašemu vzhledu styl, ale také ochrání vaši pokožku před UV zářením. Inspirujte se našimi typy na nejmodernější klobouky.

Sluneční klobouk

Sluneční klobouky mají široký okraj, který slouží k poskytování stínu a ochrany před slunečním zářením. Okraj obvykle měří několik centimetrů a může být rovný nebo lehce prohnutý. Jsou obvykle vyrobeny z lehkých a prodyšných materiálů, jako je bavlna, plátno, sláma nebo nylon. To umožňuje cirkulaci vzduchu a zabraňuje nadměrnému pocení nebo přehřátí hlavy.

Baker boy klobouky

Kulatá koruna s krátkým, lehce prohnutým nebo rovným kšiltem, vytváří stylový vzhled a poskytuje lehkou ochranu před sluncem nebo špatným počasím. Baker boy klobouk se často spojuje s vintage a retro stylem. Je vhodný na podzim a zimu, nosí se s vrstvenými outfity, jako jsou kabáty, saka, šály nebo svetry.

Fedora klobouk

Jeho typickým tvarem je kulatá koruna, která je mírně prohnutá nebo zapadlá na vrchu hlavy. Koruna může být středně vysoká a bývá obvykle zpevněná, aby si udržela svůj tvar. Má zpevněný okraj s decentní šířkou, který může být rovný nebo mírně prohnutý a poskytuje stabilitu a charakteristický vzhled. Fedora klobouk je se považuje za unisex doplněk, který nosí jak ženy, tak muži.

Proč nosit klobouk

  • Poskytují ochranu před slunečním zářením, což je důležité pro pokožku hlavy, obličeje a krku před UV zářením.
  • Mohou vám pomoci ochránit se před nepříznivými povětrnostními podmínkami, jako je déšť, vítr nebo chlad.
  • Jsou módním doplňkem, který může přidat do vašeho outfitu styl a osobnost. Existuje mnoho různých stylů klobouků, které se liší ve tvaru, materiálu a zdobení.