KrásaMóda

Nejlepší přehoz na plavky: Jaký zvolit?

Nejlepší přehoz na plavky: Jaký zvolit?

Chystáte se letos v létě k vodě? Pak si určitě nezapomeňte do své povinné výbavy přibalit i přehoz na plavky, jenž vás ochrání jednak před spálením od slunce při dlouhém pobytu na pláži a druhak poslouží jakožto kousek oblečení, který si je možné na sebe kdykoliv rychle obléci, když zrovna potřebujete opustit pláž. 

Lehké a prodyšné tuniky

Tuniky jsou považovány za nejelegantnější a zároveň nejprodyšnější plážové oblečení – zkrátka díky své lehkosti umožňují pociťovat skutečnou svobodu pohybu. Jedná se o vynikající volbu jak pro mladé ženy se štíhlou postavou, tak i pro seniorky. Tunika je skvělá i pro relaxaci na lehátku, neboť je dokonale komfortní a měkká. Plusem je též to, že tuniky jsou většinou vyráběny z ekologických materiálů.

Bavlněné a lněné přehozy

Při výběru ideálního přehozu na plavky dávejte jednoznačně přednost nemačkavým materiálům nebo těm, které se mačkají pouze mírně. Během dovolené na pláži totiž většina lidí spoustu času pouze sedí nebo leží, takže je potřeba zvolit vhodné oblečení, které to přežije bez újmy. Vůbec nejlepší je upřednostnit lehké tkaniny, které odrážejí sluneční paprsky – tedy bavlnu či len. Tyto dva zmíněné materiály jsou skvělé i z důvodu, že bavlněné a lněné oblečení na pláž umožní pokožce dýchat a nehrozí vznik vyrážek.

Boho šaty jako přehoz

Odpočinek na dovolené je nejenom o čase na pláži, ale i o večerních procházkách po promenádě a večírcích. Proto volte takový přehoz na plavky, který si můžete vzít klidně i večer do klubu. Nejlepší jsou v tomto ohledu přehozy, jež svým střihem připomínají elegantní šaty či košile. Obzvláště trendy záležitostí jsou boho plážové šaty, jež dodávají na ženskosti a zdůrazňují krásu těla i důstojnost a zajímavost osobnosti. 

Nebojte se tropických vzorů

Tmavé oblečení, a to ani tmavý přehoz na plavky, se na pláž nehodí, je v něm totiž daleko větší horko než ve stejném oblečení světlé barvy. Skvělou volbou je tedy sněhově bílý přehoz doplněný třeba velkým kloboukem a stylovými slunečními brýlemi. Při výběru barvy je taky potřeba myslet na to, že je vhodné přehoz sladit s plavkami, aby byla vytvořena vizuální harmonie barev. Skvěle v kombinaci s hřejivým sluncem působí tropické vzory či květinové potisky. Vsadit můžete i na ladnou krajku či elegantní řasení.