KrásaMóda

Sukně pro starší dámy: Jakou zvolit na léto?

Sukně pro starší dámy: Jakou zvolit na léto?

Milé dámy, přichází léto, čas dovolených, čas výletů, čas plný aktivního odpočinku i pohody u rybníků či jezer nebo i u moře. Jako ženy se zajímáte o to, jakými kousky oživit šatník a čím si udělat radost. Snad každá žena se cítí sebevědomě, když její outfit podtrhne její ženskost i postavu. Sukně velmi dobře poslouží tomuto účelu.

Jak zvolit sukně?

1. Sáhněte po vhodném materiálu

Nadcházející letní sezóna přeje prodyšným a lehkým materiálům. Některé dokonce dokážou zchladit, což v letních parnech jistě oceníte. Bavlna je stálicí, která nezklame. Je prodyšná a odolná, absorbuje vlhkost a je jemná na dotek. Mohou ji nosit i lidé trpící ekzémem nebo lidé, kteří mají citlivou pokožku. Len je vysoce odolný, výborně pohlcuje vlhkost, také je vhodný pro lidi s citlivou pokožkou či ekzémem a má termoregulační schopnosti, tedy v létě vás příjemně zchladí. Hedvábné sukně jsou hebké, lehké, prodyšné a také dokážou v létě zchladit.

2. Vyberte vhodnou délku

Minisukně nechte viset na ramínkách v obchodech, ale můžete klidně sáhnout pro sukně končícími nad koleny. Pro odvážné ženy se tato délka hodí. Midi nebo maxi délky mají také své místo. Chcete-li se cítit jako královna, oblečte si dlouhou sukni z prodyšného materiálu.

3. Nebojte se barevnosti

Máte-li ráda trochu extravagance, zvolte korálovou nebo červenou barvu. Na léto si nepořizujte černou, přitahuje sluníčko a bude vám ještě větší horko. Pokud jste střídmější povahy, vyberte si různé pastelové odstíny a doplňte nějakým bílým kouskem. Barevné odstíny vás rozjasní a budete se cítit příjemně. Nenechte se ovlivnit tím, že se k vám hodí jen tmavé barvy. Naopak. Světlé odstíny vás rozsvítí a dodají mladistvý vzhled.

4. Zvolte sukně dle příležitosti

Pokud jedete na výlet po českých hradech a zámcích, oblečte si něco pohodlného a slušivého, např. bavlněnou sukni pod kolena. Často se chodí po schodech, tak raději si neberte moc dlouhou, ať o ni nezakopáváte. K vodě se hodí lněná delší sukně, která vás příjemně zchladí v horkých letních dnech.

Ženy, nebojte se obléct na sebe sukni. Podtrhnou vaši ženskost. Budete šik a mimochodem muži se rádi otočí za ženami, které nosí sukni. Tak vám, milé dámy, přeji úspěšný výběr sukní a radostné zážitky v nadcházejícím létě.