Krása a módaVlasy

Zrzavé české herečky: 5 žen českého filmu s rezavými vlasy

Zrzavé české herečky: 5 žen českého filmu s rezavými vlasy

Zrzavé vlasy nepatří v našich končinách mezi ty nejčastější. I tak je ale možné najít v malém českém rybníčku několik nádherných hereček, které se rezavými vlasy mohou pyšnit. A nezáleží na tom, zda k nim přišly „přírodní cestou“ nebo si k vysněné barvě pravidelně pomáhají chemicky. Jaké zrzavé české herečky byste tedy měli znát?

Zrzavé české herečky

Marie Doležalová

Dvojnásobná maminka Marie Doležalová, která se do povědomí většiny českých televizních diváků zapsala díky svému účinkování v sitcomu Comeback, kde ztvárnila roli naivní studentky Saši, má přirozeně zrzavé vlasy. Čas od času jejich tón trochu vytáhne, své přirozené barvě ovšem zůstává věrná.

Markéta Hrubešová

Markéta Hrubešová je mnohými pokládána za tu vůbec nejvíc charismatickou zrzku českého showbyznysu a není se čemu divit. Herečka, kterou můžete znát například jako Ivetku ze série filmů Básníci, je skutečně krásná. Za svůj život s vlasy poměrně experimentovala a často měla hřívu tmavě hnědou.

Táňa Pauhofová

Sympatická herečka se slovenskými kořeny a šarmem. To je Táňa Pauhofová, která si zahrála například v pohádkách Čert ví proč a Láska rohatá nebo v minisérii Marie Terezie. Za svou dosavadní kariéru již stihla pěknou řádku filmů a do budoucna ji jistě další výrazné role ještě čekají.

Vica Kerekes a Aňa Geislerová

Co by to bylo za seznam zrzavých českých hereček, kde by byly vynechány ikony jako je Vica Kerekes a Anna Geislerová. První z nich, kráska s maďarskými kořeny, se proslavila díky své roli ve filmu Muži v naději. Druhá je považována za jednu z největších hvězd českého filmového průmyslu současnosti. A proto ji není potřeba dlouze představovat. Kdybyste ale přece jen nevěděli, podívejte se například na minisérii Božena, kde Geislerová ztvárnila hlavní roli známé spisovatelky.