Recepty

Co vařit celý týden? Tipy na chutné recepty

Co vařit celý týden? Tipy na chutné recepty

Snažíte se najít inspiraci na chutné a vyvážené recepty, které vám usnadní přípravu jídel a ušetří čas? Pak jste na správném místě! V dnešním uspěchaném světě je čas cenným zdrojem, a proto je plánování jídel na celý týden nejen efektivní, ale také vám pomůže udržet se na správné stravovací cestě. V našem článku najdete tipy, rady a chutné recepty, které vám umožní připravit si jídla dopředu a zaručí vám zdravé a lahodné pokrmy po celý týden.

Ať už jste začátečnice v kuchyni nebo zkušená kuchařka, naše recepty jsou navrženy tak, aby byly dostupné a jednoduše se připravovaly. Připravte se na týden plný lahodných pokrmů a objevte radost z vaření. Začněte plánovat své jídla dopředu a užijte si zábavu, kterou přináší vytváření chutných pokrmů pro sebe a svou rodinu. Přejeme vám hodně inspirace a úspěšnou přípravu jídel na celý týden!

Rizoto s hlívou ústřičnou

Na jednu porci si připravíme:

  • 200g vařené rýže
  • 100g hlívy ústřičné
  • 1 šalotku
  • sůl a pepř dle chuti
  • špetku drceného kmínu
  • máslo na smažení
  • snítku čerstvého tymiánu

Postup přípravy:

Zpěníme šalotku. Přidáme hlívu nakrájenou na nudličky, osolíme, opepříme a přidáme kmín. Podusíme na másle. Vmícháme uvařenou rýži a posekaný tymián.

Indiánské jídlo

Na jednu porci si připravíme:

  • 200g mletého masa
  • 1 malou cibuli
  • sůl a pepř dle chuti
  • malý rajčatový protlak
  • 1 skleničku sterilovaných fazolí
  • máslo na smažení

Postup přípravy:

Na másle zpěníme cibulku, přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a osmažíme. Přidáme protlak a fazole a povaříme. Podáváme s bagetou nebo chlebem.

Zapečený květák

Na jednu porci si připravíme:

  • 1/2 povařeného květáku
  • špetku muškátového oříšku
  • sůl a pepř dle chuti
  • 2 syrová vejce
  • 100 g cihly vcelku
  • máslo na vymazání misky

Postup přípravy:

Povařený květák rozkrájíme na menší kousky. Vsypeme jej do vymazané misky, osolíme a opepříme. Vejce rozšleháme, přidáme muškátový oříšek a přelijeme květák. Sýr nastrouháme a posypeme jím květák. Misku dáme zapéct do vyhřáté trouby.

Podáváme s vařenými bramborami nebo čerstvou bagetou.

Těstoviny zapečené s houbami

Na jednu porci si připravíme:

  • 300g vařených těstovin
  • 200g syrových hub
  • 1 cibuli
  • sůl, pepř, kmín podle chuti
  • 2 vejce
  • máslo na vymazání misky a smažení

Postup přípravy:

Cibuli posmažíme na másle, přidáme houby, sůl, kmín a usmažíme je. Usmažené houby vmícháme do uvařených těstovin, opepříme. Směs vsypeme do vymazané misky, zalijeme rozšlehanými vejci a dáme zapéct.

Gnocchi s kuřecím masem a baby špenátem

Na jednu porci si připravíme:

  • 150g kuřecího masa
  • 200g uvařených gnocchi
  • 1 velkou hrst baby špenátu
  • 1/2 kelímku smetany na vaření
  • sůl a pepř dle chuti
  • olej

Postup přípravy:

Kuřecí maso osolíme, opepříme a osmažíme. Přidáme baby špenát a smetanu, necháme přejít varem. Vmícháme uvařené gnocchi.

Zeleninové lívanečky

Na jednu porci si připravíme:

  • 200g zeleniny smažené na másle (květák, mrkev, pórek, cuketa, kedlubna)
  • 1 lžíci solamylu
  • 1 vejce
  • sůl dle chuti
  • 1 lžička kari koření
  • olej na smažení

Postup přípravy:

Všechny suroviny, kromě oleje, smícháme. Ze vzniklé směsi smažíme, po obou stranách, na lívanečníku lívanečky. Podáváme s vařenými, pečenými nebo šťouchanými bramborami.

Smetanové těstoviny s baby špenátem a uzeným lososem

Na jednu porci si připravíme:

  • 200g uvařených těstovin
  • 100g uzeného lososa
  • hrst baby špenátu
  • 1/2 smetany na vaření
  • sůl a pepř dle chuti
  • máslo na vymazání misky

Postup přípravy:

Vymažeme zapékací misku. Smícháme uvařené těstoviny s baby špenátem a kousky uzeného lososa. Osolíme, opepříme a vsypeme do zapékací misky. Zalijeme smetanou a dáme do trouby zapéci asi na 10 minut.