Krása a módaVlasy

Jak prostříhat vlasy: 3 tipy, které se vám budou hodit

Jak prostříhat vlasy: 3 tipy, které se vám budou hodit

Husté vlasy jsou tajným snem žen, kterým příroda do vínku nadělila vlasy jemné a řídké. Majitelky husté kštice by ale mohly vyprávět, že mít opravdu husté vlasy je mnohdy spíše na škodu. Péče o husté vlasy je náročnější, nemluvě o tom, že je s nimi hlava tzv. těžší. Úlevu přináší metoda, díky které se vlasy provzdušní a ubere se jim na objemu. V tomto článku vám řekneme, jak prostříhat vlasy a co vám to přinese.

Jak prostříhat vlasy?

Slyšeli jste už někdy o prostřihávání vlasů? Pokud ne, pak vám rádi vysvětlíme, o co se jedná. Prostřihávání vlasů je speciální metoda, při které se za pomoci speciálních nůžek vlasy od druhé poloviny délky prostříhají a tím nejenže ztratí na objemu, ale zároveň budou působit vzdušnější.

Proběhla vám hlavou otázka, jak prostříhat vlasy? Tyto 3 tipy se vám při těchto úvahách mohou hodit:

  • Prostříhání vlasů doma nebo u kadeřnice?
  • Co je potřeba pro prostříhání vlasů?
  • Co vám prostříhání vlasů přinese?

Prostříhání vlasů doma nebo u kadeřnice?

Je samozřejmě jednodušší svěřit své vlasy do rukou kadeřnice, která je prostříhá během chviličky. Má to totiž v ruce. Nicméně prostříhání vlasů můžete zkusit i v domácích podmínkách.

Co je potřeba na prostříhání vlasů?

Během tohoto úkonu se neobejdete bez speciálních nůžek. Na první pohled vypadají jako ty klasické, ale když se podíváte blíže, zjistíte, že mají jemné zoubky sloužící právě k prostříhání hustých vlasů.

Co vám prostříhání vlasů přinese?

Vlasy se zbaví objemu, budou působit lehčím a vzdušnějším dojmem. Ženy, které prostříhání vlasů podstupují, následně hovoří, že mají tzv. lehčí hlavu.

Jak prostříhat vlasy doma?

Přemýšlíte, jak prostříhat vlasy doma? Pokud máte potřebné vybavení, můžete to zkusit. Vlasy vždy rozdělujte na vrstvy. Nejdříve pročešte a poté vlasy s pomocí nůžek od druhé poloviny směrem dolů prostříhejte. Tímto stylem postupujte až k vrcholu hlavy. Nikdy neprostřihávejte vlasy u kořínků.