Krása a módaVlasy

Rychle se masticí vlasy: 5 příčin, které se možná týkají i vás

Rychle se masticí vlasy: 5 příčin, které se možná týkají i vás

Trápí vás rychle se masticí vlasy? Vlasy jsou naší vizitkou a podle jejich vzhledu si mnohdy uděláme obrázek o tom, jak o sebe dotyčný pečuje. Někomu se vlasy mastí „tak nějak normálně“, jiného ale sužuje nadměrné maštění, které mu může nepříjemně komplikovat život.

Rychle se masticí vlasy – jaké jsou možné příčiny?

Je hned několik důvodů, pro které se vám mohou vlasy nadměrně mastit. Také platí, že u každého z nás může rychle se masticí vlasy způsobit něco jiného. Podívejte se na pětici nejčastějších příčin a zamyslete se, jestli některá z nich není důvodem i vašeho problému:

  • Špatná vlasová hygiena
  • Časté česání vlasů
  • Nevhodné stravovací návyky
  • Nadměrné „hrabání se“ ve vlasech
  • Časté vysoušení fénem

Špatná vlasová hygiena

Každý z nás má trochu jiné vlasy, od čehož se odvíjí i výběr vhodné vlasové kosmetiky. Pokud máte vlasy mastné, je nesmysl používat na ně přípravky určené pro suché vlasy a naopak. Dneska už si, co se výběru kosmetiky na vlasy týče, můžeme hodně vybírat. Proto pečlivě čtěte příbalovou informaci a důkladně vybírejte.

Časté česání vlasů

Napadlo by vás, že i časté česání vlasů může způsobit rychle se masticí vlasy? Pokud se vám vlasy hodně cuchají a vy máte tendence je často česat, zvažte použití speciálních přípravků zabraňujících zamotávání vlasů.

Nevhodné stravovací návyky

Není tajemstvím, že se naše strava odráží nejen na kvalitě či vzhledu naší postavy nebo pleti, ale že se může projevit i na vlasech – a to mimo jiné i tím, že se vám bude vaše kštice rychleji mastit.

Nadměrné „hrabání se“ ve vlasech

Ano, překvapivě pro některé z vás je i tohle důvod, proč se vlasy mastí rychleji. Někteří z nás totiž mají tendence si neustále hrabat do vlasů, přičemž si to mnohdy ani neuvědomují. Nicméně tohle „přehrabování se“ mezi pramínky vlasů způsobuje, že se rychleji mastí.

Časté vysoušení fénem

Rychle se masticí vlasy může způsobit také nadměrné vysoušení fénem. Zvláště pak v případě, kdy si vlasy foukáte na zbytečně vysokou teplotu.