Další

Jak se líbit mužům: 5 tipů, co muži ocení

Jak se líbit mužům: 5 tipů, co muži ocení

Ženy, stejně jako muži, si už po staletí kladou otázky, jak se opačnému pohlaví zalíbit. Být vtipná? Obléci si rudé šaty nebo nazout podpatky? V tomto článku vám poradíme, které věci muži opravdu ocení.

Používejte vstřícnou řeč těla

Pokud chcete vypadat přitažlivěji, nemusíte měnit svůj vzhled, stačí změnit řeč těla, abyste byli otevřenější. Výzkum řeči těla ukázal, že nejlepším způsobem, jak dát najevo dostupnost, je udržovat trup, hrudník a břicho otevřené světu.

To znamená nehrbit se a nekřížit ruce nebo se dokonce nervózně se nepokrucovat. Řeč těla je totiž mnohem důležitější než jakékoli oblečení, účes nebo tanec na klíně.

Více se usmívejte

Studie Univerzity v Britské Kolumbii ukázala, že úsměv u žen je přitažlivější než jiné výrazy jako je například mračení se nebo absence jakýchkoliv dalších emocí. Ženy díky úsměvu vypadají přátelsky a sexuálně vnímavě. Evolučně jsou totiž muži naprogramováni tak, aby vyhledávali ženy, které budou vstřícnější a upřímnější.

Oční kontakt

Pohled do očí je silný, intimní akt, kdy se někomu dlouze díváte do očí. Když vám pohled opětuje, zvyšuje se hladina oxytocinu neboli „hormonu lásky“. Oční kontakt je navíc přirozenou součástí komunikace, která slouží k vyjádření sympatií a přitažlivosti.

Toto gesto také slouží k vyjádření sympatií a protějšku očním kontaktem naznačujete, že ho skutečně posloucháte a vnímáte.

Předveďte své křivky

Ženy si obvykle myslí, že muži dávají přednost štíhlým postavám, ale opak může být pravdou. Podle výzkumu muži preferují poměr pasu a boků 7:10, což znamená mít větší boky. Navíc bylo prokázáno, že ženy s tímto poměrem pasu a boků mají optimální hladinu estrogenu a jsou méně náchylné ke kardiovaskulárním onemocněním a cukrovce.

Pokud ale máte útlý pas, ale i boky, zvýraznit je můžete nejen vhodným oblečením, ale také chůzí.

V hlavní roli přirozenost

Nejsou červené rty pro muže přitažlivé? Ano, ale jen do určité míry. Většina žen si myslí, že muži preferují krásně nalíčené ženy, a tak na sebe nanášejí různá líčidla. Makeup je někdy sice nedílnou součástí všech žen, a tak pokud se ho nechcete vzdát, vsaďte na přirozené líčení a snažte se vyhnout křiklavým nepřirozeným odstínům.

Pozor také dejte na odstín makeupu, který by měl splývat s vaším přirozeným odstínem. Špatně zvolený makeup totiž ve finále působí na obličeji jako maska a to muži rozhodně neocení.