Krása a módaVlasy

Co na suché vlasy? 5 osvědčených rad od zkušených babiček

Co na suché vlasy? 5 osvědčených rad od zkušených babiček

Mít suché vlasy není žádná výhra. Vypadají nezdravě, mají tendence se lámat a třepit, chybí jim lesk a celková vitalita. Co na suché vlasy, aby se opět dostaly do formy? Naše babičky si vždycky uměly poradit!

Babské rady co na suché vlasy

Mnoho z nás si chodí za babičkou pro radu. Proto vás asi nepřekvapí, že by zkušené dámy ostřílené léty věděly, co poradit na suché vlasy. Zkuste některou z jejich osvědčených rad.

  • Kokosový olej
  • Maska z avokáda
  • Majonézový zábal
  • Banán
  • Pivo

Zkuste kokosový olej

Kokosový olej je ceněný pro svou univerzálnost a pro vlastnosti, které nám může nabídnout. Hledáte-li, co na suché vlasy, pak je kokosový olej přesně tím pomocníkem, které byste měli povolat do boje. Stačí trochu oleje rozehřát a nanést do suchých vlasů. Tam nechte působit alespoň 25-30 minut a poté důkladně smyjte.

Vsaďte na masku z avokáda

Avokádo dělí lidi na dvě poloviny – někteří ho nemusí, jiní si jej nemohou vynachválit. Ze zralého avokáda lze vyrobit super masku na vlasy. Jak na to? Rozmačkejte polovinu zralého avokáda, smíchejte jej se dvěma lžičkami medu a pár kapkami olivového oleje. Vzniklou pastu aplikujte do vlasů a po cca 20 minutách opláchněte.

Objevte sílu majonézového zábalu

Majonéza se sice nehodí do dietního režimu, nicméně v sobě ukrývá mnoho bílkovin, které mohou pomoci suchým vlasům – krásně je vyživí. Je to další z tipů, co na suché vlasy. Majolku naneste do vlasů, zabalte je do ručníku či potravinářské folie a nechte působit 15-20 minut. Pak smyjte.

Nepodceňujte banán

Banán je skvělou svačinkou, milují ho děti i dospělí. Jak může prospět suché hřívě? Rozmačkejte jeden banán, smíchejte jej s trochou citronové šťávy, půl lžičky olivového oleje a lžičkou tekutého medu. Směs naneste do vlasů, nechte působit 30 minut a následně dobře opláchněte.

Zamilujte si pivo

Nenabádáme vás teď k tomu, abyste pravidelně popíjeli tolik oblíbený zlatavý mok (i když proč ne), chceme poukázat na sílu tohoto chmelového nápoje. Smíchejte trochu světlého piva s jedním menším vajíčkem a trochou olivového oleje. Masku aplikujte do vlasů, nechte působit 15 minut a poté omyjte teplou vodou.