Krása a módaVlasy

Jak rozčesat zacuchané vlasy: 4 tipy, které fungují

Jak rozčesat zacuchané vlasy: 4 tipy, které fungují

Trápí vás zvýšené cuchání vlasů? Rozhodně v tom nejste sami. Zacuchané vlasy dokážou pořádně otrávit a určitě je lepší jim předcházet. Co když se ale vlasy zacuchají? Pomůže hrubá síla? Jak rozčesat zacuchané vlasy, abyste je ještě více nepoškodili?

4 tipy jak rozčesat zacuchané vlasy

Někomu se vlasy cuchají „tak nějak normálně“, jiné ale trápí nadměrné zacuchávání, což není nic příjemného. Naštěstí známe fígle, které by vám se zacuchanými vlasy mohly pomoci:

  • Kartáč z kančích štětin
  • Kondicionér
  • Olej nebo ocet
  • Speciální kartáč

Vyzkoušejte kartáč z kančích štětin

Pokud se vám cuchají vlasy, používejte na ně kartáč z kančích štětin. Jeho výhoda spočívá zejména v tom, že dokáže z vlasů vyčesat i přirozený maz, který následně „roznese“ do celé délky vlasů a také do konečků.

Zachraňte zacuchané vlasy kondicionérem

Dalším z našich tipů, jak rozčesat zacuchané vlasy, je použít na ně kondicionér. Pokud na cuchající se vlasy trpíte, vyplatí se mít po ruce malou lahvičku s kondicionérem a v případě kalamity jej použít. Naneste trochu přípravku do zacuchané hřívy a šetrně rozčešte.

Použijte olej nebo ocet

Olej a ocet jsou suroviny, které má doma asi úplně každý. Olivový olej nebo jablečný ocet vám mohou pomoci v případě, kdy budete řešit, jak rozčesat zacuchané vlasy. V případě použití oleje počítejte s tím, že si po jeho aplikaci budete muset vlasy umýt.

Pomoci může speciální kartáč

Určitě už jste zahlédli speciální kartáč, který díky svému plastovému provedení tak trochu připomíná hračku pro děti. Kartáč Tangle Teezer může usnadnit rozčesávání zacuchaných vlasů.

Tip na závěr

Pokud řešíte zacuchané vlasy, pak věřte, že se tomuto stavu dá předejít – a to už při mytí. Jestliže se vám vlasy cuchají, mělo by pro vás být samozřejmostí používat kondicionér. Lze také doporučit, abyste spali s vlasy staženými do volnějšího culíku.