Krása

Sestříhané vlasy do obličeje

Sestříhané vlasy do obličeje

Sestříhané vlasy jsou univerzálním druhem účesu. V čem tkví výhody rámování obličeje jednotlivými prameny?

Sestřihané vlasy jsou dokonale univerzální

Tento účes je především vysoce všestranný. Prameny ležérně rámující obličej představují lichotivé řešení pro každý typ tváře. Ideálně opticky zúžit pomohou kulatý i hranatý obličej.

Správně zvýraznit můžete vhodně zvoleným sestřihem jakékoli požadované partie. Pozornost lze tak přesunout na lícní kosti, bradu i klíční kosti.

Limitována navíc v tomto směru nejste ani samotnými vlasy. Účes sestříhaný do vrstev, které lemují vaši tvář, je vhodný pro libovolnou strukturu kadeří. Stejně tak ho není nutné čekat, až vaše kštice doroste. Můžete ho zrealizovat v libovolné výchozí délce.

Hitem je odbarvení i „záclonka“

Umocnit navíc můžete zvýraznění vlasů kolem obličeje lehkým zesvětlením. Díky tomu nabude celý sestřih ležérního vzhledu. Žádoucí je dojem, jako by do barvy jednotlivých pramenů přirozeně zasáhlo slunce.

Sáhnout se také nebojte po střihu, u kterého se vytrácí rozdíl mezi svrchními sestříhanými vlasy a ofinou. Jde o oblíbenou ofinu ve variantě „záclonka“, kterou zpopularizovala hlavně ikonická Brigitte Bardot. Její výhodou je to, že sluší skoro každému a dobře se udržuje. Pokud trochu odroste, vůbec to není na překážku.

Sestříhání sluší majitelkám hustých vlasů

Zejména na rovných vlasech dobře „funguje“ způsob sestřižení do delších vrstev. Vlasy můžete začít sestřihovat až v úrovni brady.

Podobný styl si můžete dovolit i jako majitelka kudrnatých kadeří. Vlasy, které jsou opticky hodně „těžké“ se díky sestřihu odlehčí. Své kadeřnici dejte pokud, aby nůžkami začala „úřadovat“ zhruba v oblasti lícních kostí a brady a nechte si také ustřihnout ofinu. Získáte krásně lichotivý účes s definovanými kudrlinkami.

Majitelky hustých vlasů si mohou dovolit i výrazné prostříhání s protenčenými konečky. Střapatý účes, jaký v 70. letech nosila třeba slavná zpěvačka Joan Jett je zpět. Takzvaný shag dostal ale novou moderní a sofistikovanou podobu. Většinou se k němu přidává i dlouhá ofina a objem se podporuje natupírováním.