Recepty

Těstovinové saláty na léto: rychlá příprava

Těstovinové saláty na léto: rychlá příprava

Těstovinové saláty jsou pro letní čas ideálním pokrmem. Můžete je využít nejen jako svačinu, ale také jako rychlý oběd nebo večeři. Základ představují těstoviny, do kterých přidáte různé ingredience a dipy.

Těstovinový salát s tuňákem

Suroviny pro přípravu jedné porce:

  • 200g uvařených těstovin
  • 1/2 konzervy tuňáka ve vlastní šťávě
  • 4 cherry rajčátka
  • 1 vařené vejce – volitelné
  • sůl, pepř podle chuti

Postup přípravy:

Do misky vsypeme uvařené těstoviny, přidáme tuňáka na kousky s trochou šťávy z konzervy, cherry rajčátka na čtvrtky, vejce nastrouhané nahrubo. Osolíme opepříme a necháme v lednici vychladit. Podáváme s čerstvým pečivem.

Těstovinový salát s uzeným lososem a bylinkovým dipem

Suroviny pro přípravu jedné porce:

  • 200 g uvařených těstovin
  • 100 g uzeného lososa
  • sůl, pepř dle chuti

Suroviny pro přípravu dipu:

  • 3 lžíce bílého jogurtu
  • trochu čerstvé kudrnaté petrželky
  • špetka soli

Postup přípravy:

Do misky vsypeme uvařené těstoviny, přidáme na kousky nakrájeného uzeného lososa, osolíme opepříme. Vmícháme připravený dip a necháme vychladit v lednici. Podáváme s čerstvým pečivem.

Těstovinový salát s vejcem, cherry rajčátky a hořčicovo-medovým dipem

Suroviny pro přípravu jedné porce:

  • 200 g uvařených těstoviny
  • 2 vařená vejce
  • 2-3 cherry rajčátka
  • sůl a pepř dle chuti

Suroviny pro přípravu dipu:

  • 3 lžíce bílého jogurtu
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 lžíce medu

Postup přípravy:

Do misky vsypeme uvařené těstoviny, nastrouháme nahrubo vejce, cherry rajčátka nakrájíme na čtvrtky, osolíme, opepříme podle chuti. Připravíme dip a vmícháme jej do salátu. Připravený salát necháme vychladit v lednici. Podáváme s čerstvým pečivem.

Těstovinový salát se zeleninou a česnekovým dipem

Suroviny pro přípravu jedné porce:

  • 200 g uvařených těstoviny
  • zelenina dle chuti – sterilovaná kukuřice, sterilovaný hrášek, cherry rajčátka, papriky
  • sůl a pepř dle chuti

Suroviny pro přípravu dipu:

  • 3 lžíce bílého jogurtu
  • špetka petrželky
  • sůl, pepř dle chuti
  • na jemno nastrouhaný stroužek česneku

Postup přípravy:

Do misky vsypeme uvařené těstoviny, přidáme zvolenou zeleninu. Připravíme dip a vmícháme jej do salátu. Připravený salát dáme vychladit do lednice. Podáváme s čerstvým pečivem.