Těstovinové saláty jsou pro letní čas ideálním pokrmem. Můžete je využít nejen jako svačinu, ale také jako rychlý oběd nebo večeři. Základ představují těstoviny, do kterých přidáte různé ingredience a dipy.
Těstovinový salát s tuňákem
Suroviny pro přípravu jedné porce:
- 200g uvařených těstovin
- 1/2 konzervy tuňáka ve vlastní šťávě
- 4 cherry rajčátka
- 1 vařené vejce – volitelné
- sůl, pepř podle chuti
Postup přípravy:
Do misky vsypeme uvařené těstoviny, přidáme tuňáka na kousky s trochou šťávy z konzervy, cherry rajčátka na čtvrtky, vejce nastrouhané nahrubo. Osolíme opepříme a necháme v lednici vychladit. Podáváme s čerstvým pečivem.
Těstovinový salát s uzeným lososem a bylinkovým dipem
Suroviny pro přípravu jedné porce:
- 200 g uvařených těstovin
- 100 g uzeného lososa
- sůl, pepř dle chuti
Suroviny pro přípravu dipu:
- 3 lžíce bílého jogurtu
- trochu čerstvé kudrnaté petrželky
- špetka soli
Postup přípravy:
Do misky vsypeme uvařené těstoviny, přidáme na kousky nakrájeného uzeného lososa, osolíme opepříme. Vmícháme připravený dip a necháme vychladit v lednici. Podáváme s čerstvým pečivem.
Těstovinový salát s vejcem, cherry rajčátky a hořčicovo-medovým dipem
Suroviny pro přípravu jedné porce:
- 200 g uvařených těstoviny
- 2 vařená vejce
- 2-3 cherry rajčátka
- sůl a pepř dle chuti
Suroviny pro přípravu dipu:
- 3 lžíce bílého jogurtu
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 1 lžíce medu
Postup přípravy:
Do misky vsypeme uvařené těstoviny, nastrouháme nahrubo vejce, cherry rajčátka nakrájíme na čtvrtky, osolíme, opepříme podle chuti. Připravíme dip a vmícháme jej do salátu. Připravený salát necháme vychladit v lednici. Podáváme s čerstvým pečivem.
Těstovinový salát se zeleninou a česnekovým dipem
Suroviny pro přípravu jedné porce:
- 200 g uvařených těstoviny
- zelenina dle chuti – sterilovaná kukuřice, sterilovaný hrášek, cherry rajčátka, papriky
- sůl a pepř dle chuti
Suroviny pro přípravu dipu:
- 3 lžíce bílého jogurtu
- špetka petrželky
- sůl, pepř dle chuti
- na jemno nastrouhaný stroužek česneku
Postup přípravy:
Do misky vsypeme uvařené těstoviny, přidáme zvolenou zeleninu. Připravíme dip a vmícháme jej do salátu. Připravený salát dáme vychladit do lednice. Podáváme s čerstvým pečivem.