Další

Naše tipy nejlepší vánoční cukroví: 5 druhů, které pečeme každý rok

Naše tipy nejlepší vánoční cukroví: 5 druhů, které pečeme každý rok

Vánoční čas se nezadržitelně blíží a jak už je u nás v Čechách zvykem, k němu patří i pečení cukroví. Některé z nás se v něm vyžívají, jiné to dělají z donucení. Pečení je ale i fajn aktivita, jak zabavit děti. Budou si připadat užitečné a uvidíte, jak velkou budou mít radost z finálního díla. V dnešním článku si představíme pět nejoblíbenějších druhů, které nesmí každoročně chybět.

Perníčky

Kdo by je neznal, perníčky rozhodně patří mezi jedny z nejoblíbenějších. Dříve se musely péct s předstihem, aby byly do Vánoc změklé, dnes už ale existuje spousta receptů na ty, které jsou měkké ihned. Při jejich zdobení můžete upustit svou kreativní duši, a navíc vám mohou pomoct děti, které budou jistě potěšeny. Náš tip : pro dodání lesku je ještě horké potřete rozšlehaným žloutkem.

Vanilkové rohlíčky

Stálice mezi českými druhy cukroví. Většina lidí je miluje a dělá opravdu rok co rok. Důležité je, vychytat jejich křehkost. Není to nijak obtížné – rohlíčky se musí péct krátkou dobu (cca 10 minut) na 180 °C.

Linecké cukroví

Dalším oblíbeným cukrovím na vánoční tabuli je rozhodně linecké. Na těsto potřebujete v podstatě pouze pár ingrediencí (máslo, mouku, cukr, žloutky, džem). Rozválíte jej a vykrajujete menší tvary, které následně slepujete džemem dle libosti. Tady je opět příležitost, zapojit malé pomocníky.

Nepečené kuličky

Jsou hotové téměř okamžitě, péct je nemusíte a úspěch máte zaručen. Řeč je o rumových kuličkách. Nejsou vůbec časově náročné a zvládne je opravdu každý klidně na poslední chvíli. Smícháte piškoty, nakrájené v rumu namočené rozinky, máslo, cukr, rum, oříšky. Ze vzniklé směsi tvarujete kuličky, které pak obalujete v kokosu. A máte hotovo.

Vosí hnízda

Nebo včelí úlky, v každé rodině se název traduje jinak. Jde opět o nepečený druh cukroví. V krému je sice syrové vejce, ale nemáme obavy, že by zkonzumování úlků ve vaší domácnosti trvalo příliš dlouho. Formičku na úlky naplníte vytvořeným těstem, veprostřed si vytvoříte dírku, kterou plníte krémem. Dospod úlku přijde piškot.

Ať už jste milovnice pečení nebo ne, přejeme vám, ať se dílo vydaří a hlavně, ať z něho máte radost!