Recepty

Co vařit celý týden od 15.5.? Tipy na chutné recepty

Co vařit celý týden od 15.5.? Tipy na chutné recepty

S příchodem nového týdne vyvstává otázka, co si vlastně během něj připravit k jídlu? Řešením může být náš harmonogram jídel pro tento týden, který vám pomůže ušetřit čas při plánování jídelníčku, a zároveň vám můžeme garantovat, že v něm nechybí rozmanité a výživné pokrmy. Na následujících řádcích vám tedy přinášíme několik skvělých tipů na výborné pokrmy, jež si můžete připravit během přicházejícího týdne začínajícího 15. květnem.

Grilovaná kuřecí prsa s čerstvým zeleninovým salátem

Tento pokrm je skvělou volbou třeba pro pondělní večeři, která dokáže elegantně spojit zdravé a lehké grilované maso s bohatou paletou chutí a vitamínů z čerstvé zeleniny. Při pondělku tedy ochutnejte výtečné grilované kuřecí prso se šťavnatou a propečenou kůrkou podávané s osvěžujícím zeleninovým salátem plným barevných paprik, rajčat a čerstvých bylinek.

Pasta s lososem a špenátem v krémové omáčce

Lahodná kombinace šťavnatého lososa a jemného špenátu v bohaté krémové omáčce s těstovinami společně tvoří toto výtečné jídlo, které zaručeně potěší všechny vaše chuťové pohárky – třeba právě během nadcházejícího úterý. Tento pokrm je nejen chutný, ale také bohatý na důležité živiny, jako jsou omega-3 mastné kyseliny, vitamín D a vápník, které jsou hojně obsaženy v lososovi.

Quinoa salát s pečenou zeleninou a sýrem

Jde o zdravý a výživný salát plný chutí obsahující vařenou quinou, pečenou zeleninu – skvěle se jeho přípravu hodí kupříkladu cuketa, paprika nebo lilek, doplněnou o výraznou chuť sýra feta. Quinoa je bohatá na bílkoviny, vlákninu a řadu důležitých minerálů, jako jsou hořčík a draslík, což z tohoto jídla navíc dělá vynikající středeční zdroj živin.

Tacos s pikantním hovězím masem a avokádovým salsa dipem

Ve čtvrtek vyzkoušejte křupavé tacos plné pikantního hovězího masa, doplněné o aromatický avokádový salsa dip, který dodá jídlu osvěžující a pikantnější chuť. Zkrátka toto jídlo vás vytrhne z šedi všedních dní a dá vám možnost zakusit opravdový gurmánský majstrštyk.

Krevety na česneku s citronem a bylinkami, podávané s rýží

Pracovní týden zakončete velkou porcí krevet, které posypte česnekem, citronovou šťávou a bylinkami, jež jim dodají říz. Jakožto přílohu zvolte kupříkladu lehkou rýži. Výsledkem pak bude dokonale vyvážený a lahodný pokrm, který rozproudí vaše chuťové pohárky.

Co o vařit víkendu?

Pokud se vám bude chtít vařit i o víkendu, tak si můžete zkusit připravit indické kuřecí kari s kokosovým mlékem a zeleninou, případně pečené maso rovněž se zeleninou a dobře rozmixovaným bramborovým pyré.