Recepty

Ananasové řezy se zakysanou smetanou: 2 nejlepší recepty

Ananasové řezy se zakysanou smetanou: 2 nejlepší recepty

Ananasové řezy se zakysanou smetanou jsou oblíbeným dezertem, který si můžete připravit snadno i doma. V této příručce vám přinášíme dva různé recepty – jeden pro tradiční ananasové řezy a druhý pro variantu s pomerančovou marmeládou.

Tradiční recept

Ingredience:

  • 1 plech piškotového těsta
  • 1 plech ananasových koleček
  • 2 plechy šlehačky
  • 1 hrnek zakysané smetany
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 cukr krupice

Postup:

  1. Plech piškotového těsta rozkrájejte na polovinu a každou půlku potřete tenkou vrstvou zakysané smetany.
  2. Na jednu polovinu těsta naskládejte ananasová kolečka a potřete je další vrstvou zakysané smetany.
  3. Na druhou polovinu těsta nanesete vrstvu šlehačky a zlehka ji přikryjte druhou polovinou s ananasem.
  4. Nakonec přidejte do smetany vanilkový cukr a cukr krupice a důkladně promíchejte.
  5. Směs nalijte na vrchol řezu a nechte vychladit.

Recept s pomerančovou marmeládou

Ingredience:

  • 1 plech piškotového těsta
  • 1 plech ananasových koleček
  • 1 sklenička pomerančové marmelády
  • 2 plechy šlehačky
  • 1 hrnek zakysané smetany
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 cukr krupice

Postup:

  1. Plech piškotového těsta rozkrájejte na polovinu a každou půlku potřete tenkou vrstvou pomerančové marmelády.
  2. Na jednu polovinu těsta naskládejte ananasová kolečka a potřete je další vrstvou marmelády.
  3. Na druhou polovinu těsta nanesete vrstvu šlehačky a zlehka ji přikryjte druhou polovinou s ananasem.
  4. Nakonec přidejte do smetany vanilkový cukr a cukr krupice a důkladně promíchejte.
  5. Směs nalijte na vrchol řezu a nechte vychladit.

Tak a máme hotové dva recepty na výborné ananasové řezy se zakysanou smetanou. Záleží jen na vás, zda si vyberete tradiční variantu nebo variantu s pomerančovou marmeládou. V každém případě si vychutnejte tento lahodný a osvěžující dezert. Dobrou chuť!