Krása a módaMóda

Nejhezčí zimní doplňky pro ženy 40+ pro rok 2024

Nejhezčí zimní doplňky pro ženy 40+ pro rok 2024

Ani v zimě se nemusíte ochuzovat o hezké doplňky. Jsou vhodnou volbou pro ženu každého věku. Jaké si vybrat zimní doplňky pro věk 40+, které budou hitem pro rok 2024?

Zimní rukavice

Ideální doplněk pro chladné zimní dny. Pořídit si můžete rukavice prstové, palcové nebo bez prstů. Záleží jen na tom, čemu dáte přednost.

Rukavice prstové představují klasický střih, v němž má každý prst svoje oddělené místo. Jsou ideální volbou pro pobyt ve městě. Dobře s nimi vytáhnete peněženku nebo telefon z kabelky. Některé modely mají přímo speciální texturu, která umožňuje ovládat obrazovku dotykového telefonu.

Rukavice palcové dokonale zahřejí i promrzlé dlaně. Díky provedení, u kterého jsou všechny prsty, kromě palce, pohromadě, umožní lépe udržovat teplo. Hůře se však s nimi manipuluje.

Rukavice bezprsté jsou ukončené zhruba pod bříšky prstů a jsou spíše volbou pro elegantní zimní outfit, mnoho vás nezahřejí. Jsou vhodné do městských zimních podmínek.

Také na volbě správného materiálu dosti záleží. Volíte-li rukavice do podmínek méně náročných, nemusíte příliš řešit svrchní vrstvu. Může to být třeba vlna. Teplo dobře drží také kůže, která je navíc velmi elegantní. Dobrou tepelnou izolaci zajistí kvalitní podšívka, která by měla zároveň odvádět vlhkost z pokožky. Také by měla být dostatečně prodyšná.

Šála

Také bez pořádné šály se během chladné zimy neobejdete. Je to velmi univerzální doplněk a můžete ji nosit různými způsoby. Uvazujete-li šálu k zimnímu kabátu, pohrajte si s kontrasty. Zkuste prostřídat styly a barvy. Také vázání šály se dá udělat různými způsoby. Na setkání s přáteli volte uzel méně formální. Pro pracovní schůzku zkuste zase formálnější úpravy. Důležitou roli hraje i materiál, ze kterého je šála vyrobená. Volte takový, který je nejen příjemný, ale v chladném dni také zahřeje.