Horoskopy

Samota podle znamení: 3 nejosamělejší znamení vůbec

Samota podle znamení: 3 nejosamělejší znamení vůbec

Astrologie se zabývá nejen silnými stránkami a vlastnostmi jednotlivých znamení zvěrokruhu, ale také osvětluje potenciální problémy a sklony. Koho nejvíce trápí samota podle znamení a proč tomu tak je?

Samota podle znamení – TOP 3 samotáři

  • Panna
  • Štír
  • Ryby

Panna (23. srpna – 22. září)

Panny jsou často považovány za perfekcionisty zvěrokruhu, což je vede k tomu, že při prvním náznaku nedokonalosti jsou schopny s trochou nadsázky zavrhnout třeba i vlastní babičku. A pokud to neudělají ony, často se stane, že je opustí jejich partner, partnerka nebo přátelé (málokdo totiž touží poslouchat neustálé špičkování, výtky a připomínky). Tento sklon k hnidopišství a neustálé hledání ideálního partnera může vést k pocitu izolace, protože najít někoho, kdo by splňoval jejich vysoké nároky, může být pro Panny prostě nemožné.

Štír (23. října – 21. listopadu)

Štíři se vyznačují tajnůstkářstvím a často předpokládají, že i ostatní mají podobné vlastnosti. Ke slovu se tak dostává jejich vrozená podezřívavost a nedůvěra k druhým, což je přirozeně vede k ostražitosti. To celé pak utváří doslova začarovaný kruh, ze kteréhož se mnohdy jen stěží dostávají ven – proto se často prostě stáhnou do sebe a začnou se chovat samotářsky.

Ryby (19. února – 20. března)

Ryby se často vznášejí ve světě snů a představ a dávají přednost fantazii před fakty. Jejich záliba v iluzi je může neúmyslně vést k tomu, že se stanou osamělými dušemi, které se ponoří více do svých snů a přání než do reality. Paradoxně ovšem velmi touží po vztazích, ale jejich neochota plně důvěřovat druhým může bránit jejich schopnosti navázat opravdová pouta. Jejich strach ze zrady je nutí váhat s otevřením se, což způsobuje, že raději volí samotu, než aby riskovaly ztrátu důvěry a zlomené srdce.

Rozpoznání těchto rysů u sebe nebo u druhých může posloužit jako výchozí bod pro sebereflexi a osobní růst. Prvním krokem ze samoty je totiž nalezení rovnováhy mezi vrozenými sklony a snahou o naplňující vztahy.