Krása a módaMóda

Jak nosit kabát k šatům: držte se těchto 3 tipů

Jak nosit kabát k šatům: držte se těchto 3 tipů

V létě je oblékání šatů snadné – prostě si jen vezmete letní šaty a do ruky lehký svetřík, kdyby se večer ochladilo. Jenže co na podzim? Klíčové je ovládnout techniku vrstvení. Přes stylové punčocháče oblečte úpletové šaty a přes ně elegantní kabát a voila – máte hotovo! Zde jsou tři tipy, jak spárovat kabát se šaty do slušivého outfitu pro každou příležitost.

Zvolte styl kabátu podle šatů

Aby si váš outfit zachoval ucelený vzhled, je třeba volit všechny jeho části v podobném stylu. Přes ležérní šaty oblečte volný ležérní kabát. Naopak dobře padnoucí slušivé, či formální šaty doplňte elegantním kabátem. 

Nemusíte se přitom vzdát tepla a pohodlí, protože i mezi elegantními kabáty naleznete teplé vlněné nebo alpakové kousky. Pro dokonale hřejivý pocit přidejte punčochy, oversized šálu a vysoké kozačky.

Klíčový je správný střih a délka

Kabátů existuje spoustu – dlouhé, krátké, vypasované, volné… Obecně platí, že k šatům jsou nejlichotivější vypasované modely (s páskem i bez), které zvýrazní pas a krásně podpoří ženskou siluetu. Přes maxi šaty nebo dlouhé midi je lepší zvolit kratší kabátek, abyste v záplavě látky nevypadala jako “balík”. 

Ideální je délka pod pas až lehce přes boky. Ke kratším midi nebo mini šatům zvolte kabát stejné délky, jen trochu kratší, nebo trochu delší. Vyhněte se ale příliš rozdílným délkám, které by při rozepnutém kabátu opticky nabouraly konzistentnost outfitu.

Pohrajte si s barvami a texturami

Co se týče barev, vzorů a textur, můžete se vydat dvěma směry. První variantou je vytvoření monochromatického vzhledu, který je velmi módní a navíc snadný. Spárujte jednoduše úpletové béžové šaty s béžovým kabátem! Aby model nepůsobil fádně, pohrajte si s odlišnými strukturami – krajka na šatech, úpletová vrstva, vzorované punčochy, kontrast lesklých a matných materiálu, kožešina apod. 

Druhou možností je vytvořit kontrast v barvách a vzorech. Zde máte prakticky volnou ruku. Snažte se ale držet osvědčeného pravidla dvou až tří barev (černá a bílá se nepočítá), ať nepůsobíte přeplácaně. Můžete například zvolit klasické černé šaty, které pozvednete zajímavým pestrým kabátem.