Krása a módaVlasy

Postupně sestříhané mikádo s ofinou: trendy účes roku 2024

Postupně sestříhané mikádo s ofinou: trendy účes roku 2024

Některé účesy jsou vhodnější pro starší ročníky, jiné si zase spojujeme s mladými slečnami. O postupně sestříhaném mikádu to však neplatí. Jde o jeden z účesů, který promění v elegantní ale sexy krásku jak dvacítky, tak i čtyřicítku či šedesátku. A nemusíte se bát ani kombinace s různými barvami. Vypadá totiž perfektně jak na blond vlasech, tak i na černých, červených či všemožných hnědých odstínech.

Oblíbený účes slavných krásek

Mikádo se dostalo na výsluní zhruba před staletím. Dvacátá léta se nesla ve znamení praktičnosti, zkracování a přibližování ženské módy té mužské, která byla po všech směrem pohodlnější. Od té doby si postupně sestříhané mikádo s ofinou oblíbila celá řada slavných žen.

Milovnicí mikáda byla například Gabrielle „Coco“ Chanel, která založila známou módní značku. O mnoho let později si mikádo oblíbila americká zpěvačka Debbie Harry nebo modelka Naomi Campbell. V nedávné době jste si mohli všimnout postupně sestříhaného mikáda s ofinou u mnoha výrazných tváří showbyznysu jako je například zpěvačka Taylor Swift.

Bude slušet i vám?

Postupně sestříhané mikádo s ofinou je sice vhodné pro různé věkové skupiny, nehodí se však pro každý tvar obličeje. Pokud je váš obličej spíše dlouhý a oválný, budou vám slušet spíše jiné střihy vlasů, přestože zakomponování ofiny může opticky celkový dojem velmi vylepšit. U oválného obličeje tedy volte delší střihy. Rozhodnete-li se pro mikádo, pak by mělo sahat minimálně pod úroveň brady. A platí to též pro mikádo s ofinkou.

Při výběru vhodné délky vlasů vám ostatně může vždycky pomoci jednoduché kadeřnické pravidlo 5,5 cm. To udává, že pokud je kolmá vzdálenost od spodní hranice ucha k dolní linii brady kratší, jsou krátké vlasy skvělý nápad. A naopak. V případě, že naměříte větší vzdálenost, vyberte si jiný střih.