Krása a módaVlasy

Balayage melír: 3 výhody této metody, která vytvoří přirozený efekt

Balayage melír: 3 výhody této metody, která vytvoří přirozený efekt

Už vás štve, že máte unavené téměř mrtvé vlasy? Na světě existuje metoda Balayage, které vašim vlasů dodá lesk, krásu a celkově život. Níže jsme pro vás sepsali 3 hlavní výhody této metody a jaké jsou nejčastější kombinace.

O technice Balayage

Balayage melír je technika zvýraznění vlasů, která využívá nanášení barvy na vlasy ručně, bez použití fólií nebo krytí hlavy. To vytváří přirozený a postupný přechod od tmavšího odstínu u kořínků ke světlejšímu odstínu na koncích vlasů. Balayage melír se často používá k vytvoření efektu, který vypadá, jako by slunce přirozeně rozjasňovalo vlasy. Tímto způsobem lze dosáhnout různých barevných efektů, a to i s různými odstíny a intenzitami.

Výhody Balayage

  • Balayage melír vytváří přirozený efekt a nepůsobí tak drasticky jako tradiční melírování.
  • Jednou z největších výhod balayage melíru je, že vyžaduje minimální údržbu. Díky tomu, že zvýraznění nezačíná u kořínků.
  • Jedná se o metodu, kterou lze provést na různých délkách vlasů, od krátkých po dlouhé. Může také vypadat úžasně na různých typech vlasů, včetně rovných, vlnitých a kudrnatých.

Aplikace metody

Kadeřník nanese barvu na vlasy ručně pomocí štětce nebo houbičky. Tento proces zahrnuje volnou aplikaci barvy na vybrané části vlasů, která často začíná od poloviny délky vlasů směrem dolů. Barva se nanáší tak, aby vytvořila přirozený přechod od kořínků ke koncům. Po vyčkání potřebné doby se barva omyje a získáte krásný balayage efekt. Vždy vše konzultujte se svým kadeřníkem, který vám poradí nejlepší odstíny a techniky pro váš typ vlasů a poté provede samotnou aplikaci.

Nejčastější kombinace melírů

Blond balayage je jednou z nejběžnějších variant. Tato kombinace zahrnuje různé odstíny blond, které vytvářejí světelný a sluneční vzhled. Například kombinace platinového blond s teplejší zlatý blond vytvoří krásný kontrast. Hnedý balayage je také velmi populární a elegantní volbou. Můžete zkombinovat různé odstíny hnědého, včetně tmavšího hnědého na kořínkách a světlejšího hnědého nebo měděného odstínu na koncích.