Krása a módaVlasy

Mikádo oválný obličej: 2 nejvhodnější střihy, které rámují celou tvář

Mikádo oválný obličej: 2 nejvhodnější střihy, které rámují celou tvář

Máte to štěstí, že vlastníte univerzální oválný obličej? Každá vám bude závidět, jelikož vám sluší nespočet druhů účesů. Ale my jsme si pro vás speciálně připravili styl mikádo, které je stále moderní a díky různým střihům stoupá na povrch.

Proč je vhodné mikádo pro oválný obličej

Mikádo je obvykle účesem, který vytváří rámování kolem obličeje. Toto rámování zvýrazňuje krásné rysy oválného obličeje, jako jsou lícní kosti a čelistní linie. Mikádo často obsahuje výraznou část na jedné straně hlavy, což je skvělý způsob, jak přidat symetrii a výraz do obličeji. A pokud preferujete účes, o který není hodně starosti, tak právě mikádo je dělané přímo pro vás.

Jaký střih je nejlepší

Klasické mikádo je vždy elegantní volbou pro oválný obličej. Krátké vlasy na zátylku a krku se postupně prodlužují směrem dopředu. Tento střih vytváří symetrii a zdůrazňuje rovnost obličeje. Vlasy jsou často vrstvené, což dodává objem a texturu tomuto účesu.

Vlnité mikádo přidává romantický a ležérní vzhled. Je ideální pro ty, kteří mají přirozeně vlnité nebo kudrnaté vlasy. Vlny dodávají vlasům pohyb a strukturu. Mohou být jemné nebo pořádně kudrnaté. Tento účes umožňuje experimentovat s různými styly účesů. Například takový vlnitý cop kolem hlavy a zbytek vlasů volně padá, vypadá úžasně.

Rysy oválného obličeje

  • Je obvykle velmi symetrický, což znamená, že levá a pravá strana obličeje jsou si velmi podobné.
  • Oválný obličej má jemné a vyvážené rysy, jako jsou rovné obočí, jemná brada a kulaté lícní kosti.
  • Čelo oválného obličeje je mírně delší, ale není to nijak výrazné.
  • Mnoho lidí s oválným obličejem má lehce zaoblenou nebo méně výraznou čelist.

Historie mikáda

Účes byl populární v období Edo, kdy se Kabuki divadlo stalo v Japonsku velmi oblíbeným. Tento styl se často inspiroval gejšemi. Prvně byl nejvíce zpopularizován ve 20. letech 20. století, kdy se ženy začaly více angažovat v politice a pracovním životě. Díky novodobým střihům se mikádo posunulo a stupeň výš, a proto je tak oblíbené i ve 21. století.