Krása a módaVlasy

Balayage a rovné vlasy: nejlepší metoda zesvěstlení rovných vlasů 2024

Balayage a rovné vlasy: nejlepší metoda zesvěstlení rovných vlasů 2024

Metoda zesvětlení balayage je vhodná pro všechny ženy, které chtějí dodat svému účesu strukturu, svěžest a jasnost své barvě vlasů. Tato metoda spočívá v nanášení barvy na poměrně husté prameny vlasů volným pohybem. Nejde tedy o rovnoměrné nanášení zesvětšťující barvy pramínek po pramínku jako při meliorování. Na závěr celé procedury se přechází k aplikaci přelivu, který šetrněji dotónuje zesvětlené vlasy do požadovaného odstínu.

Je to skvělý způsob, jak zesvětlit barvu vlasů a zároveň je zahalit do více odstínů, které k sobě navzájem ladí a dodávají celkovou přirozenost.

Balayage pro rovné vlasy

Balayage vydrží poměrně dlouho na rozdíl od běžného barvení nebo meliorování. Přechod mezi odrostem a barvou je velmi přirozený. Není proto nutné docházet v pravidelném intervalu ke kadeřnici. Celkový výsledek můžete podpořit i doma za použití těch správných přípravků.

Tato technika se hodí pro rovné vlasy nebo velmi lehce vlnité vlasy. Pro kudrnaté vlasy je to poměrně velká zátěž stejně jako meliorování nebo další typy barvení.

Jak dlouho vydrží balayage

Balayage vydrží poměrně dlouho na rozdíl od běžného barvení nebo melirování. Přechod mezi odrostem a barvou je velmi přirozený. Není proto nutné docházet v pravidelném intervalu ke kadeřnici. Celkový výsledek můžete podpořit i doma za použití těch správných přípravků, které vám poradí v kadeřnickém salonu.

Jak se starat o balayge

Aby zůstala aplikovaná barva svěží, co možná nejdéle, je potřeba vlasy udržovat zesvětlené, ale zároveň je i hydratovat. Pro udržení světlého tónu, je potřeba vlasy mýt zesvětlujícím šamponem, který eliminuje nežádoucí tmavé podtóny. Tyto přípravky však mají tendenci vlasy vysušovat. Je proto potřeba dbát i na hydrataci. K tomu je dobré alespoň jednou týdně aplikovat hydratační masku a použít také hydratační olejíček na konečky.