Krása a módaVlasy

Vlasové proměny: risk či zisk? Vyhněte se v roce 2024 chybám!

Vlasové proměny: risk či zisk? Vyhněte se v roce 2024 chybám!

Nový střih a barva vlasů dokáže neskutečně proměnit celý váš vzhled. Kdo to jednou vyzkoušel, ví své. Výběr vhodného odstínu a délky, která je pro vás ta pravá, vám dokáže ubrat několik let a dodat chybějící sebevědomí. Stává se ale také, že velké vlasové proměny končí katastrofou, a proto je vždy lepší, pokud se svěříte do rukou skutečných odborníků.

Jiné vlasy = jiný člověk

Stalo se vám někdy, že jste změnili barvu či střih vlasů a najednou vás lidé nepoznávali? Pokud ne, tak vězte, že je něco takového skutečně možné. Vzpomeňte si například na účes, který zvolila herečka Emma Watson po dotočení série o Harrym Potterovi. K podobnému kroku se odhodlala též její kolegyně Anne Hathaway nebo zpěvačka Miley Cyrus.

Při rozhodování o délce vlasů se vždy držte pravidla 5,5 cm. Pokud je vzdálenost mezi linií brady a spodní hranou ucha méně než 5,5 cm, jsou pro vás krátké střihy jako dělané. V opačném případě se ovšem držte raději delších účesů.

Barva dokáže zázraky

Vlasové proměny jsou často založeny na razantní změně barvy. To však může být poněkud risk. Někteří například touží po platinové blond, přestože se pro ně vlastně vůbec nehodí, a tak podobně. Při výběru barvy se vždy držte barevné typologie. To znamená, že pokud jste podzimní barevný typ, zaměřte se na barvy vhodné právě pro toto roční období. Nevhodně zvolený odstín bude totiž vždy působit jako umělá paruka, a to vážně nechcete. Naše tabulka vám s výběrem pomůže!

Barevný typJaroLétoPodzimZima
Platinová blondAnoAno
Medová blondAnoAno
Světle hnědáAnoAno
Středně hnědáAnoAnoAno
Tmavě hnědáAnoAnoAnoAno
Popelavá hnědáAnoAno
ČernáAnoAno
KaštanováAno
RezaváAno
VínováAno
ČervenáAno