Krása a módaVlasy

Vlasy na „prdel“: Budou slušet i vám?

Vlasy na „prdel“: Budou slušet i vám?

V legendárních devadesátkách vlasy na „prdel“ ovládaly trendy, zatímco na přehlídkových molech nikdy z vlasů modelek nezmizely až do dnes. A v aktuálním roce se opět vlasy na „prdel“ opět vrací do módy i mezi běžné lidi do ulic měst. Jak přesně tento účes vypadá?

Jak vypadají vlasy na „prdel“?

Jednoduše se jedná o účes, ve kterém je viditelná pěšinka uprostřed vlasů. Kolem hlavy by dále prameny měly volně splývat a pěšinka se nosí spíše přehnaně uhlazená, viz. foto z přehlídkových mol.

Proč modelky na přehlídkových molech tak často nosí vlasy na „prdel“?

Pravděpodobně se jedná o to, že díky tomuto účesu perfektně vyniknou perfektní a symetrické obličejové rysy modelky, pracný make-up vizážistů a zároveň také oblečení, které předvádí a které je samozřejmě nejdůležitějším prvkem. Příliš přehnané a extravagantní účesy by mohly od oděvů zbytečně odvádět pozornost.

Komu sluší vlasy na „prdel“?

Bohužel pěšinka uprostřed hlavy nesluší všem lidem. Nejvíce totiž bude vynikat pouze na dokonale symetrických obličejích, protože v opačném případě automaticky přitáhne pozornost k nedokonalým částem vaší tváře, ať už se jedná o vysoké čelo, větší nos nebo levou a pravou část obličeje odlišnou.

V neposlední řadě sluší nejvíce lidem s rovnými vlasy, a proto ji často nosí ženy z Asie, protože jejich vlasy se přirozeně nijak nevlní a zároveň mají velmi krásné symetrické tváře.

Jak nejlépe nosit pěšinku?

Pokud se přesto nechcete nošení pěšinky vzdát, doporučujeme směřovat ji do jedné strany a je na vás, zda ji budete chtít nosit nalevo nebo napravo.

Nejlépe vám k oddělení vlasů poslouží tupírovací hřeben. Postupem času si však vaše vlasy tak nějak „sednou“ a tvoření pěšinky na pravý nebo levý bok bude automatické, rychlé i přirozené. Ze začátku si však můžete pomáhat také lakem na vlasy pro lepší fixaci vaší pěšinky.