Krása a módaVlasy

Jak udělat drdol s gumičkou: 5 snadných kroků jak na něj

Jak udělat drdol s gumičkou: 5 snadných kroků jak na něj

Drdol je velmi známý účes, který je trendem každého roku. Ať už se chystáte na večerní akci, ven s kamarádkami nebo pouze chcete, aby vám doma vlasy nepřekážely, tak drdol je vždy vhodná volba. Představíme vám 3 styly drdolů a jak udělat klasický univerzální drdol.

Potřebné materiály

  • Hřeben na vlasy
  • Tupírovací hřeben
  • Gumička na vlasy
  • Lak na vlasy

Nejdříve si důkladně rozčešte vlasy, poté se rozhodněte, kde na hlavě chcete mít drdol. Můžete si zvolit umístění níže na krku, přímo ve středu a nebo na nejvyšším bodě a to na temeni hlavy. Tato volba závisí pouze na vás. Seskupte všechny vlasy dohromady na místo vámi určené. Pokud máte příliš jemné vlasy, natupírujte si je tak, aby vypadaly hustší. Poté co držíte vlasy pohromadě, vezměte si gumičku, nejlépe v barvě vašich vlasů a vytvořte si culík.

Nyní zatočte pramen vlasů a ten pak omotejte kolem gumičky. Pokud chcete větší drdol, můžete použít tzv. vycpávku do drdolu, která vám pomůže vytvořit bohatší drdol. Konce pramenů upevněte pinetkami, opět v takové barvě jaké máte vlasy a celek zafixujte lakem na vlasy. Pro elegantnější vzhled, použijte hřebínky do vlasů, třpytky ve spreji nebo ozdobné pinetky. Tímto základním způsobem zvládnete udělat několik druhé drdolů. Aneb jak rychle a efektivně učesat elegantní účes.

Druhy drdolů

Kromě klasického drdolu máte možnost i dalších variant, například:

  • Dva nadčasové drdoly – zde postačí výše zmíněný postup rozdělit na dvě část, pravou a levou. Tento účes se převážně hodí na festivaly, jelikož dodává hravost.
  • Zapletený drdol – Zde vytvoříte na každé straně copy a zapletete je dohromady. Je vhodný například pro nevěsty, družičky či na plesové akce.
  • Drdol jen na půl – tento styl vyžaduje pouze vlasy, které jsou nad ušima. Obě strany dáte do jednoho culíku a poté drdol. Zbytek je volně spuštěný. Tímto dokážete oslnit nejen jednoho prince na bílém koni