Horoskopy

Barvy podle znamení: která patří právě k vám?

Barvy podle znamení: která patří právě k vám?

Zajímáte se o astrologii, přesněji jaké barvy jsou vhodné k danému znamení zvěrokruhu? Barvy jsou obvykle spojeny s charakteristikami a vlastnostmi znamení.

Zemská znamení zvěrokruhu

Býci se najdou v zelené barvě. Zelená značí přírodu, rostliny a plodnost. Býci mají silné pouto k přírodě. Touží po stabilitě a bezpečnosti. Hnědá barva odráží spojení Panny s přírodou a zájem o ekologii a udržitelnost. Taktéž hnědá vyzdvihuje jejich touhu pomáhat a podporovat ostatní. Jelikož se stále držíme u zemského znamení, tak i zde máme u Kozoroha tmavě hnědou barvu. Ta naznačuje rozhodnost dosáhnout svých cílů.

Vodní znamení

Rak – tradiční barvou Raka je stříbrná. Vyvolává citlivost, hluboké emoce a intuici, což jsou hlavní vlastnosti Raka.

Štír – je spojen s tmavě červenou barvou, která uchovává tajemství a proniká do hlubších vrstev reality.

Ryby – pro ně je specifická mořská zelená barva. Tato barva odráží chápání a podporování druhých.

Ohnivá znamení

Berani jsou často spojováni s červenou barvou. Červená je barvou plnou energie, odvahy a vášně, což odráží některé charakteristické vlastnosti Beranů. Symbolizuje sílu a odhodlání. Mnoho Beranů rádo nosí červené oblečení, jelikož se v něm cítí velice sebejistí. Tradiční barva spojená se znamením Lva je zlatá. Ta symbolizuje bohatství, luxus a moc. Lev má vlastnosti jako sebevědomí a odvaha. Zlatá barva podtrhuje jejich touhu po úspěchu a význačném postavení. Střelce symbolizuje modrá barva, která evokuje otevřenost, prostor a nezávislost.

Vzdušná znamení

Světle modrá je přiřazena k Blížencům. Představuje klid a jasnost. Blíženci mají výborné komunikační dovednosti. Světle modrá barva podtrhuje jejich schopnost vyjádřit se s lehkostí a jasností. Váhy jsou známé pro svou touhu po rovnováze a harmonii ve vztazích a to zajišťuje růžová barva. Stejně tak jako Blíženci tak i Vodnáři mají světle modrou barvu, která vyzdvihuje nekonvenční a nezávislý přístup k životu.