Krása a módaMóda

Jak vypadat v babím létě dobře v 60? Tipy pro starší dámy

Jak vypadat v babím létě dobře v 60? Tipy pro starší dámy

Babí léto představuje období přechodu mezi létem a podzimem, kdy je sice ještě poměrně teplo, ale příroda se pomalu připravuje na chladnější zimu. V tomto období se tak již mění přístup k oblékání (teploty se sice mohou držet vysoko, některé dny však již přináší znatelné ochlazení), ale třeba i k péči o pleť. Ženy pokročilejšího věku mohou babí léto využít k příjemným procházkám, na nichž samozřejmě mohou vždy vypadat senzačně. Jak tohoto stavu docílit?

Na co se zaměřit během babího léta

Horké letní dny s sebou pro starší dámy nesou velká dilemata s ohledem na oblékání a péči o pleť. Pokožka má tendenci se vysušovat a je potřeba ji výrazně více chránit před působením sluníčka. To již během začínajícího podzimu není nutné řešit tak přehnaným způsobem a díky chladnějším (i když slunečným) dnům začínají být procházky a pobyt venku o mnoho příjemnější. Tomu lze perfektně přizpůsobit styl oblékání a doplňky, v nichž se budete cítit dobře také v interiéru.

Ideální je pohodlí

V pokročilejším věku byste se vždy měla oblékat co možná nejpohodlněji. Také z tohoto důvodu byste se měla dobře zamyslet nad tím, které kousky ve vašem šatníku tuto podmínku splňují a podle toho jej protřídit. Během babího léta horké dny již nedosahují tak vysokých teplot, takže vám bude příjemněji i v tlustších materiálech, abyste vypadala dobře, zkuste zkombinovat delší kalhoty, jež budou lichotit vaší postavě s flanelovou košilí.

Odvážnější modely

Móda babího léta i podzimní móda obvykle přináší celou řadu výhod spojených především s vrstvením, které v horkých letních dnech není možné. Díky tomu si můžete v tomto období dovolit modely, které by byly pro vás v létě prakticky nemyslitelné. Jedná se především o šaty s kratšími rukávy nebo bez rukávů, které můžete doplnit šálou či svetrem se zapínání na knoflíky. Šaty také můžete volit kratší a kombinovat s punčocháči či legínami.

Odpoutejte se od ostrých barev

Starší ženy by při výběru svého oblečení měly vždy preferovat spíše méně nápadné odstíny. To ovšem platí nejen pro výraznou červenou či modrou, ale také pro černou. Zvláště v teplém podzimním slunci budou světlé barvy jako je jemná růžová, žlutá, bledě modrá a samozřejmě bílá vypadat opravdu efektně. Kombinovat je můžete se sakem či svetrem v tmavším odstínu.